Forud for årets første DM-rally er det vanskeligt at pege på en klar favorit. En håndfuld kørere kan betragtes som et godt bud på en sejr – og derudover er der yderligere en stribe outsidere.

Sidste års danske mester i 4WD-klassen, Christian Jensen i Pegueot 207 S2000, springer naturligvis straks i øjnene som klar forhåndsfavorit, men det er ikke en rolle, som han selv kan se sig i. “Nej, jeg synes det er rigtig svært at pege på en vinder i år. Der er så mange gode kørere, som stiller op i konkurrencedygtige biler,” vurderer han, samtidig med at han dog understreger, at han stadig tror på sig selv som vinder. Det bliver bare ikke let.

Sidste år var sæsondebuten præget af, at mange stillede op i nye biler og derfor var der naturligt nok nogen, som blev ramt af børnesygdomme i bilerne ligesom bil og mand lige skulle køres ind på hinanden. Sådan er det ikke i år, hvor navne som Ib Kragh, Karl-Åge Jensen, Max Christensen og Tim Svanholt (billedet) alle stiller op i samme bil som sidste år. Alle de nævnte var i 2009 med i toppen og der er ingen grund til at det ikke også skulle være tilfældet i år.

Læg dertil så Martin Johansen, som har opgraderet fra sin Suzuki Swift Super 1600 til en 4-hjulstrukket Subaru Impreza. I mange år har Martin måttet se på, at så snart der var grus eller regnvejr, så smuldrede hans muligheder. Nu er han selv med på 4WD-vognen og det bliver spændende at se, hvordan han klarer omstillingen.

Michael Pedersen var sidste år en sjælden gæst på danske hastighedsprøver, men det bliver der lavet om på i år, hvor han stiller op i DM i sin Mitsubishi Lancer Evo 9. Tilsvarende får vi også Martin Knudsen, der i 2009 også mest kørte i udlandet i sin Honda Civic, at se igen.

Den største overraskelse står Brian Madsen dog for. Sidste år kørte han lidt sporadisk i sin Peugeot 106 MAXI, men så dukkede han pludselig op til Lille Mats Rallysprint i Sverige for nogle uger siden i en større Peugeot 306 MAXI, som han har købt hjem til denne sæson. Under de rette forhold er det en sammensætning, som kan køre med om generalsejren og under alle omstændigheder er det herligt at have sådan en bil med i feltet igen.

Yderligere et par outsidere kunne være Steen Andersen i Mitsubishi Lancer og et nyt navn i en 4-hjulstrækker: Michael Broberg Sørensen i Subaru Impreza. Michael er ny i sådan en bil, men han overraskede i den grad alle ved straks at køre forrygende hurtigt i Designa Rally Grand Prix ved Kongensbro for en måneds tid siden. Her var han i sit første heat hurtigste dansker og han har siden vist, at det ikke var nogen tilfældighed, da han siden har vundet Djævle Mini Rally i Hobro generelt. En topplacering i hans første DM-rally med bilen er nok lige rigeligt at forvente, men det bliver meget spændende at se, hvordan han klarer sig.

Ialt 49 biler er tilmeldt til Danboring Rally i Kjellerup. De skal ud på i alt 15 hastighedsprøver fredag aften og hele lørdagen. Derudover kører der yderligere 17 biler med i et minirally om lørdagen, så der bliver masser af kørsel omkring Kjellerup i den kommende week-end.

Foto: Henning Smed