Årets Bilsportskører 2016 tilfalder i år ikke én, men to kørere, nemlig makkerparret Marco Sørensen/Nicki Thiim.

Dane Train, som de kaldes, vandt i 2016 sammen FIA World Cup for GT Drivers, det højeste kørermesterskab i GT-racing. Det skete efter en sæson, hvor makkerparret vandt to afdelinger af World Endurance Championship og sikrede en række øvrige topplaceringer, bl.a. ved 24-timersløbet på Le Mans. Tilmed blev den fornemme titel sikret i det danskejede Young Driver-team, i tæt samarbejde med Aston Martin Racing.

Nicki Thiim har tidligere vundet bl.a. Le Mans for Young Driver i GT Am-klassen, mens Marco Sørensen en gang tidligere er kåret som Årets Bilsportskører. Det skete i 2012. Både Nicki Thiim og Marco Sørensen har derudover vundet en lang række løb og mesterskaber i andre kategorier og tilhører den absolutte elite både nationalt og internationalt.

Vinderen af titlen som Årets Bilsportskører udpeges af en komite nedsat af Dansk Automobil Sports Union unionens formand Bent Mikkelsen, formanden for unionens eliteudvalg Carl Christian Hansen, de aktives repræsentant Tom Kristensen og pressens repræsentant Morten Alstrup.

Prisen har været uddelt i sin nuværende form siden1994. Med titlen følger et sølvfad samt kr. 20.000.

Talentpriser
Ligeledes ved Dansk Motorsport Award uddelte Dansk Automobil Sports Union (DASU) en række talentpriser. Vinderne udpeges af Årets talenter fra 2016 er:

Årets talent i karting
DASU’s kartingudvalg har besluttet at prisen i år tildeles Mikkel Højgaard Petersen. Mikkel har fået sin kartingopdragelse i Barmosen af Sydsjællands Automobil Klub, og bakkes til fulde op af hele familien; far, mor og søster, der hjælper til ved løbene.
Mikkel har i 2016 totalt domineret klassen Cadett Junior, hvor han vandt 5 af 6 finaler og blev suveræn mester.

I 2017 rykker han op i den krævende OK Junior-klasse, hvor der også satses internationalt. Samtidig er Mikkel optaget i DASU og Team Danmarks talentprogram.

Årets talent i rally
Årets rallytalent er Sebastian Magnussen. Han debuterede allerede som 14-årige som codriver i sin fars bil, og kort tid efter sin 16 års fødselsdag deltog han i sit første DM-rally – atter som codriver. I 2016 kørte han en fuld sæson i DM-rallyer i en Renault Twingo fra Micro Rally Cuppen, og det lykkedes ham at komme i mål i fem af årets seks DM-løb. Og Sebastian Magnussen er også en fighter, som ikke giver op. Ved Danboring Rally Denmark sluttede han første prøve på en blød jysk pløjemark, men var klar igen dagen efter til at gennemføre de resterende ni hastighedsprøver og få mere erfaring med rally under lumsk vejr- og vejforhold

Årets talenter i banesport

Offroad
I banesport kåres der hvert år to talenter. Vi starter med Årets talent i offroad.

DASU’s banesportsudvalg har valgt Jacob Wunderov. Jacob har sin unge alder til trods domineret offroadsporten i Danmark i de klasser han har kørt de sidste 5 år. Han startede som så mange andre i Folkerace, hvor han fra dag ét satte sit fodaftryk hårdt på sporten. Efter to mesterskaber var tiden og alderen kommet til at rykke op i Rallycross gr. N, og det mesterskab vandt vendelboen også to år i træk. I år rykkede han så op i Super 1600-klassen, og endnu en succes: Danmarksmester i første forsøg!

Asfalt
Banesportsudvalget har også udpeget Årets talent asfaltbane.

Her er valget faldet på Christian Rasmussen. Christian er gået den obligatoriske vej fra kartingsportens juniorklasser til formelsportens begynderklasse, Formel Ford.
I karting nåede han i 2015 at vinde KF Junior i Dansk Super Kart, og i sit rookie-år i formelbil var han den eneste der kunne true den mere erfarne holdkammerat. Fem sejre blev det til, og en samlet andenplads i danmarksmesterskabet har givet Dragør-knægten smag for mere, og i 2017 står den på deltagelse i den nye, danske Formel 4-klasse for Jan Magnussen Racing.

Colding-pokalen
Colding-pokalen har været uddelt siden 1993. Den er udsat af DASU og guldsmed Kim Colding, der er tidligere landstræner i karting.
Årets udgave går til en kører, hvis efternavn nok er kendt af de fleste, selv om han kun er 14 år.  Hans fars navn findes allerede på pokalen, men nu kan Noah Watt føje sit navn til efter en meget flot sæson.
Det var en sæson, der kulminerede med sølvmedalje ved europamesterskabet for juniorer, sølvmedalje i WSK Masters-turneringen samt et flot danmarksmesterskab. 

Höltzer-pokalen
ASK-Hedeland uddelte den traditionsrige Höltzer-pokal. Den gik i år til Christina Nielsen. 

Publikumspriser
Ved Dansk Motorsport Award blev der uddelt et antal publikumspriser inden for forskellige kategorier. Her kåres vinderne ved afstemning på internettet. Disse priser er ikke officielle DASU-priser.

Resultatet af afstemningen blev:

Årets banekører:                Christina Nielsen

Årets rallyteam:                 Jacob Madsen/Line Lykke Jensen

Årets kartingkører:             Noah Watt

Årets talent:                        Nicklas Nielsen

Årets profil:                        Stig Neergaard

Fair-play-prisen:                 Aske Nygaard Bramming