Jan Magnussen går efter for alvor at komme ind i topkampen i ALMS denne weekend, når American Le Mans Monterey køres på den legendarisk Laguna Seca-bane.

Senest ALMS gæstede den kuperede bane, berygtet for Cork Screw-svinget, havde Corvetterne masser af fart, og Magnussen og Garcia tog en andenplads.

Efter to lidt skuffende løb i Sebring og Long Beach, hvor Corvette #3 først havde tekniske problemer og senest uheld med pitstop-strategi og gulflagsperioder, kigger danskeren  nu frem og håber på mere medgang.

– Jeg håber sandelig på én bedre plads end sidste år! Vi har ofte været stærke på den her bane, og løbets længde på fire timer synes at passe os rigtig godt. Corvette Racing kan generelt godt lide de lange løb, og så er Laguna Seca desuden et fantastisk sted. Det er en af mine absolutte favoritbaner. Jeg elsker layoutet og dens flow. Det er hverken en high speed-bane eller en high grip-bane. Jeg ved ikke, hvad der er med den, men jeg nyder virkelig at køre her, siger Jan Magnussen i en pressemeddelelse.

– Fire-timers-formatet kan give resultater, som vi oplevede i Long Beach, hvor alle dem, som fik problemer i starten af løbet og lavede et tidligt pitstop, faktisk fik en reel chance for at ende på podiet. For vores vedkommende blev det sidste pitstop afgørende. Også andre steder har fire-timers-løbet haft en lignende effekt — som for eksempel på Road America, hvor du fik en god placering, hvis du pittede tidligt i løbet kombineret med, at den sidste safety car kom ud på det helt rigtige tidspunkt. Det er altid en kæmpe udfordring at vælge den rigtige strategi. Med to biler i teamet kan vi måske splitte vores strategi og dække os helt ind. Men nu vil vi i stedet se, hvor langt vi kan få dækkene til at holde, og hvor langt vi er i slutningen af hvert stint. Dét vil give os en god indikation på hvilken strategi, vi bør vælge.”

Lørdagens ALMS-løb på Laguna Seca, Californien, sættes i gang klokken 15.30 lokal tid (00.30 dansk tid). Danske fans kan følge Magnussen og Corvette #3 live via ALMS’ hjemmeside – find linket her.

Torsdag testede ALMS på banen. Her sluttede Corvette #3 som firer i klassen efter Team West/AJR/Boardwalk Ferrarien overraskende satte bedste tid. Se det fulde resultat her (åbner pdf i nyt vindue)