Jan Magnussen kunne søndag eftermiddag lade sig hylde foran de mange tilskuere på Le Mans som vinder af GT1-klassen. Fjerde sejr i klassen blev en realitet, da søsterbilen med nummer 64 fik gearkasseproblemer kun lidt over to timer tilbage af løbet.

Dog havde Magussen, O’Connell og Garcia i #63 ført i 19 timer af løbet, men havde mistet forspringet i løbet af søndag morgen.

Jan Magnussen kunne lørdag nat overlade rattet i Corvetten til sine teamkammerater, men hårdt ramt af en maveinfektion kom Magnussen aldrig i bilen igen.

– Jeg er rigtig, rigtig glad. Det er svært ikke at være det, når man lige har vundet Le Mans, sagde Jan Magnussen lige efter løbet.

– Det har været noget af en rutsjebanetur. Jeg tror, det er det mærkeligste løb jeg nogensinde har været med i. Vi var i styring af løbet. Så fik vi det svært. Og pludselig, så var det os der havde modgang, og det så ud til, at det var ved at smutte fra os. Men gutterne kæmpede videre og resultatet viser endnu en gang, at Le Mans varer 24 timer. Jeg kan selvfølgelig godt have ondt af mine holdkammerater i Corvette #64, men samtidig havde vi ført løbet i 19 timer, da vi fik modgang. At jeg så kæmpede med mit maveonde gjorde ikke den følelsesmæssige rutsjetur mindre, siger Jan Magnussen.

– Jeg kæmpede hårdt de timer, jeg var i bilen, men gutterne (Garcia og O’Connell – red.) var desværre nødt til at kæmpe alene siden i morges, da jeg blev dårlig. Et par gutter i temaet mente, at jeg havde morgenkvalme i sympati med min gravide kone, men det har lægen heldigvis afvist, lyder det fra Magnussen i en pressemeddelelse

– Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har følt mig så dårlig og afkræftet. Jeg var tæt på at kaste op i bilen ved mit sidste stint, men nåede heldigvis ud. Men O’Connell og Garcia gjorde et formidabelt stykke arbejde og vi er alle rigtig stolte over sejren. Vi kæmpede hårdt løbet igennem med en bil, som vi ikke synes var helt optimal, men vi blev ved med at presse. Og så kom sejren til os til sidst. Da det samtidig var Corvettes sidste løb i GT1-klassen, så det var en meget vigtig sejr for os. Det gør bare en ekstra stolt at have været med til at lukke dette fantastiske program ned.

Foto: Jan Kaiser