Jan Magnussen står foran en stor udfordring, når han i sin Corvette C6.R den kommende lørdag skal forsøge at vinde GT2-klassen i langdistanceløbet Petit Le Mans på Road Atlanta, USA. Petit Le Mans, der også er en del af den Amerikanske Le Mans Serie, er blevet en nyklassiker indenfor sportsvognsracing og tiltrækker de største navne og bilmærker.

Jan Magnussen har vundet løbet tre gange tidligere, men med den stærke konkurrence og en nyudviklet bil ser det ud til, at blive en svær opgave. Løbet er kun det fjerde løb for den nye GT2 Corvette og selvom man fik en flot sejr i det seneste løb, så er bilens potentiale og holdbarhed i langdistanceløb endnu ikke kendt. Og med det flotte og store felt i en klasse, der på forhånd er kendt som en klasse med tæt og hård konkurrence, er der lagt op til spændende 10 timer eller 1.000 miles, alt efter hvad der kommer først.

Selvom Jan Magnussen ikke er i tvivl om, at konkurrence bliver hård, så er målet for løbet klart.

– Vi går efter sejren. Vi kan ikke køre om mesterskabet i år, så for os er det sejre der tæller. Og i sidste løb fik vi bevist, at vi kan køre med om sejre, siger Jan Magnussen ifølge en pressemeddelelse.

– Løbsledelsen har dog ændret reglementet, så vi ikke længere må køre med direkte indsprøjtning på motoren. Vi havde i forvejen ikke den hurtigste bil over en omgang, så det er absolut ikke en fordel på den kuperede bane. Men vi udvikler hele tiden på bilen, så forhåbentligt har vi fundet forbedringer andre steder. Under alle omstændigheder, så har vi et team, der ved, hvad der skal til for at vinde langdistanceløb. Så når løbet slutter lørdag aften, så håber jeg da et have fuldendt trekløveret ved at føje en Petit Le Mans sejre til de to andre langdistancesejre fra i år, på Sebring og Le Mans, slutter Magnussen

Løbet vises lørdag live på Motors TV.