Canadiske Mosport bød igen på blandede fornøjelser for Jan Magnussen og medkøreren Antonio Garcia i Corvette Racing.

Den spansk/danske duo var hurtigst fra starten, men uheld i et pitstop og et sent overhalingsforsøg på den førende Porsche kostede Corvette Racing-duoen tid.

Det blev dog til en andenplads i GT-klassen, og da Corvette #4 samtidig måtte parkere bilen gearkasseproblemer, så fører Magnussen og Garcia nu serien.

– Det var igen tæt på sæsonens første sejr, men igen var der små ting, der ikke gik vores vej i løbet. Garcia førte løbet fra pole position og vi styrede løbet, men ved vores første pitstop, blev vi blokeret af en prototype på vej ind og vores pitboks var delvist blokeret af en anden bil, så vi ikke kunne holde korrekt. Så da Garcia igen kom ud, var det på en niendeplads, siger Jan Magnussen i en pressemeddelelse.

– Da jeg overtog bilen, var der lidt over en time tilbage af løbet. Jeg fik lukket hullet til førende Bergmeister og jeg var hurtigere end ham, men hans Porsche havde fordelen på nogle meget afgørende steder, hvilket gjorde, at jeg ikke kunne komme forbi. På sidste omgang tog jeg chancen og gik efter sejren, men vi rørte hinanden og Ferrarien klemte sig forbi. Det var en fair overhaling. Han så et hul og tog chancen. Efterfølgende blev Porschen så diskvalificeret, så vi i stedet blev toer. Det gav gode point til mesterskabet, så det er svært at være sur, selvom jeg selvfølgelig gerne ville have haft den sejr, siger Magnussen videre.

Jan Magnussen og Antonio Garcia fører nu mesterskabet syv point foran holdkammeraterne Gavin/Milner og BMW kørerne Hand/Müller. Næste afdeling køres på Mid-Ohio den 4. august.

Toppen i GT-klassen i ALMS:

1. Jan Magnussen, Antonio Garcia, Chevrolet, 80 points
2. Joey Hand, Dirk Müller, BMW, 73
3. Oliver Gavin, Tommy Milner, Chevrolet, 72
4. Scott Sharp, Johannes van Overbeek, Ferrari, 59
5. Bill Auberlen/Jörg Müller, BMW, 40
6. Jörg Bergmeister, Patrick Long, Porsche, 39
7. Wolf Henzler, Bryan Sellers, Porsche, 35
8. Sascha Maassen, Bryce Miller, Porsche, 31
9. Seth Neiman, Porsche, 26

Mærker:

1. Chevrolet, 94 points
2. BMW, 81
3. Ferrari, 75
4. Porsche, 59

Teams

1. Corvette Racing, Chevrolet, 94 points
2. BMW Team RLL, BMW, 76
3. Extreme Speed Motorsports, Ferrari, 61
4. Flying Lizard Motorsports, Porsche, 50
5. Team Falken Tire, Porsche, 35
6. Paul Miller Racing, Porsche, 31