I dag blev det så bekræftet, at Vitantonio Liuzzi (Tonio) afløser Giancarlo Fisichella i Force India F1-raceren fra og med næste grand prix på Monza.

Italienske Liuzzi har været test- og reservekører hos det indiske team siden begyndelsen af 2008. Dermed får den 28-årige italiener igen muligheden for at vise sine evner i F1.

– Jeg kan ikke vente med at komme tilbage i bilen i racetrim, særligt i mit hjemme-grand prix på Monza. Jeg er virkelig glad for den mulighed, som Vijay (Mallya, teamejer, red.) har givet mig, særligt nu hvor Force India har en super bil, der kører virkeligt godt. Jeg er overbevist om, at jeg kan fortsætte vores fremskridt, siger Liuzzi.

– Jeg er meget motiveret, i god form og sulten efter at få nogle flere point ombord. Selvom det er uheldigt, at dette lader sig gøre på grund af Felipes ulykke, så er dette min mulighed for at vise folk, hvad jeg kan, og jeg glæder mig virkeligt til det, siger Liuzzi videre.

Liuzzis seneste grand prix var for Toro Rosso i 2007-udgaven af det brasilianske grand prix. Hans bedste resultat var en sjetteplads i det kinesiske grand prix i samme sæson.

Liuzzi fik sin F1-debut for Red Bull Racing i San Marinos grand prix i 2005, hvor han scorede et point. Liuzzi kørte tre løb den sæson, hvorefter han fik en mere permanent kørerrolle hos Toro Rosso.

Foto: Force India F1