Jan Magnussens udsigt til en velfortjent 2. plads i sæsonens fjerde afdeling af United SportsCar Championship på Laguna Seca krakelerede, da teamkammeraten Antonio Garcia på allersidste omgang måtte fortrække til pitten for et hurtigt brændstofstop. Duoen sluttede på en 4. plads.

– Det var så hamrende ærgerligt. Vi vidste, det ville blive et svært løb, men undervejs lykkedes det os at komme helt op i toppen af feltet, og en podieplacering havde været godt for os, lød det fra en skuffet Jan Magnussen efter løbet.

Sammen med Antonio Garcia startede danskeren løbet fra en 6. plads, og selvom omgangstiderne ikke matchede de hurtige rivaler fra Ferrari og Ford, fandt den hurtige Corvette-duo alligevel vej op gennem feltet.
– Mit eget stint handlede mest af alt om at forsøge at hænge på og forsvare vores placering. Vi havde fået tildelt en ny type dæk til løbet, og vi må bare erkende, at vi ikke havde fundet det ideelle setup. Jeg manglede virkelig greb til sidst.

Jan Magnussen, Laguna Seca 2016. Foto: Paul Ryan/Janmagnussen.dk
Jan Magnussen, Laguna Seca 2016. Foto: Paul Ryan/Janmagnussen.dk

Antonio Garcia overtog bilen efter tre kvarters kørsel, hvor teamet samtidig traf en beslutning om at fuldføre det to timer lange løb på bare ét pitstop. Med 75 minutter igen gik spanieren ind i kampen og kørte et stærkt stint, hvor han blandt andet udnyttede en battle mellem søsterbilen og en Porsche til at snuppe to positioner i ét sving.

Benzinmangel på sidste omgang
Og Corvette-teamets one-stop-strategi lykkedes … næsten. Med blot en halv omgang tilbage måtte Antonio Garcia, som nu lå på 2. pladsen, kaste håndklædet i ringen og adlyde brændstofmålerens blinkede alarm. Spanieren måtte i pit til et hurtigt splash for at undgå at køre tør – og kørte herefter ud af pitlane og henover målstregen. Pitstoppet kostede to pladser, og duoen sluttede P4.

– Vi vidste, at det var risky business at satse, men den dag, vi holder op med at tage chancer, er vi ude af kampen. Vi har verdens bedste team bag os, og deres beslutninger har gjort, at vi mange gange har kørt over målstregen som de første. Det lykkedes ikke i denne weekend, men det vil lykkes igen. Det er de bedste folk i branchen, siger Jan Magnussen.

Med 4. pladsen på Laguna Seca indkasserede Magnussen og Garcia det bedste resultat siden 2. pladsen i 24-timersløbet på Daytona International Speedway i januar. Duoens næste opgave bliver årets vigtigste, nemlig 24-timersløbet på Le Mans den 18.-19. juni.