Kvalifikationen til Le Mans blev kørt i går aftes. Bedste danskere blev Nicki Thiim og Marco Sørensen i  GTE Pro-klassen. De begynder som 3’er.

Le Mans kvalifikation er delt op i tre. Første omgang blev kørt onsdag aften, hvor danske Nicki Thiim satte bedste tid i LMGTE Pro-klassen.

Tredje del, som blev kørt torsdag aften, sluttede med følgende dansk facit.

Kvalifikation Le Mans

I LMP2-klassen er der 25 teams med i år, herunder en enkelt dansker, nemlig David Heinemeier Hansson, der kører for schweiziske Vaillante Rebellion.

David Heinemeier Hansson starter med sit team 5’er ud af 25 teams efter en absolut godkendt kvalifikation.

I LMGTE Pro-klasserne er hele fire danskere klar til start. i denne klasse kører Jan Magnussen for Corvette Racing, Michael Christensen for Porsche GT Team og Nicki Thiim og Marco Sørensen kører  for Aston Martin Racing.

I sidste klasse, LMGTE Am, er der 16 teams og en enkelt dansker, nemlig Christina Nielsen, der kører for Scuderia Corsa.

I GTE Pro-klassen kørte Nicki Thiim og Marco Sørensen sig til det bedste kvalresultat blandt danskerne med en 3. plads. Jan Magnussen og Corvette er 6’er med landsmand Michael Christensen lige bag sig.

 I GTE Am-klassen begynder Christina Nielsen og Ferrari sidst, fordi bilen lækkede olie og derfor ikke kom til start. Et surt resultat for Christina og teamet.

I den hurtigste klasse, LMP1, bliver det dobbelt Toyota i front, når Le Mans starter for 85. gang.

Undervejs smadrede Kamui Kobayashi banerekorden for hurtigste omgang gennem tiden med 3:14.791.

Se hele kvalifikationsoversigten her

Læs også: Alle Le Mans nyheder her