Det bliver et Le Mans uden danskere på podierne i 2011, efter både Jan Magnussen, Casper Elgaard og Allan Simonsen er ude af løbet.

Jan Magnussen var ude for endnu et af de større uheld i denne udgave af Le Mans, da han ca. 07.30 skulle overhale Proton Competition-Porsche #63 med Christian Ried bag rattet. Magnussens Corvette, der havde været i føring af GTE-klassen siden Allan McNish’ uheld i løbets første time, slog ud med bagenden under nedbremsningen til Ford-kurven, hvorefter den ramte Porschen og begge crashede og udgik.

Se uheldet her (ca 2 minutter inde i indslaget):

Magnussen mistænker, at turen over curben knækkede noget i ophænget på Corvetten:

– Jeg gik på indersiden. Der var plads, og jeg gik efter den, så klemte han mig en smule, og jeg måtte skære ind over curben. Det brækkede måske ophænget eller noget, for jeg havde ingen kontrol derfra, siger Magnussen til Autosport.

Før det måtte Casper Elgaard og Hope Racing strække våben, da de trak hybridbilen ud af løbet efter klokken 5.00. Teamet har hele weekenden døjet med elektriske problemer og fejltænding, og det schweiziske team trak sig endeligt efter flere og lange besøg i pitten.

Det samme skete for Simonsen/Farnbacher/Keen i #89 Ferrari, der kort før klokken fem søndag morgen trak sig fra løbet.

I toppen er det fortsat spændende, hvor Treluyer i den enlige Audi fører foran Sébastien Bourdais, Franck Montagny i #8 og Ant Davidson i #7. Sidste måtte lidt i 10 en tur i rækværket efter Indianapolis, hvor Alexander Wurz bag rattet begik en kørefejl. Det kostede fronten på bilen og fire omgange i pitten.

I GT-klassen fører Ferrari #51 med Giancarlo Fisichella bag rattet foran Magnussens kolleger i Corvette #73. Den enlige Lotus Evora ligger på en 9. plads i GTE-klassen.

Foto: Racemag