Young Driver AMR-teamet var blandt de absolutte favoritter til klassesejren i GT1. Men to knækkede drivaksler satte det dansk/tyske team ud af spil om den absolutte topplacering i GT1-klassens sidste løb i langdistanceklassikeren.

Det blev dog til en tredjeplads for det debuterende team, hvor de lynhurtige Ford GT fra Matech Racing og Marc VDS blev sat ud af spil af teknikken. For danske Christoffer Nygaard var turen på podiet et øjeblik, der sent bliver glemt.

Young Driver AMR-teamet på Le Mans-podiet: Peter Kox, Tomas Enge, Christoffer Nygaard

– Jeg vil aldrig glemme podieceremonien foran så mange fans, og selvfølgelig heller ikke den sidste omgang, siger Christoffer Nygaard, der fik lov at køre Aston Martin DBR9 #52 over målstregen lige bag de vindende Audier.

– Sidste omgang var den første omgang, hvor jeg så til venstre og højre og opdagede, hvor mange danske fans, der står linet op med flag langs hele banen, det var en skøn følelse, siger Nygaard videre.

– Jeg forventede, at dette løb ville blive udfordrende, men jeg regnede ikke med, at det ville blive så hårdt. Når man kører med 300 km/t ned ad en offentlig, fransk vej, så skal man bruge fuld koncentration, hvilket ikke er nemt, hvis man bliver træt nogle timer inde i løbet. Men der er afgjort ikke plads til fejl. Særligt om natten var det svært for mig, for i mørket misser man alle de normale bremsepunkter. Man skal være meget opmærksom, for at holde bilen på banen, slutter Nygaard i en pressemeddelelse.

Foto: Deborah Stephens