Når den danske rallysæson afsluttes, kommer det til at ske med den østjyske by Ans som base. Fredag den 31. oktober og lørdag den 1. november vil byen langs landevejen mellem Århus og Viborg danne ramme om årets Danboring Rally Danmark. Og løbet har fra start fået god lokal opbakning.

”Det er et rigtig godt initiativ, der er blevet taget af en række erhvervsdrivende og medlemmerne af Kjellerup og Omegns Motorklub,” siger Kristian Pihl Lorentzen. Udover at være medlem af Folketinget, hvor han er Venstres trafikordfører, er han også selv bosiddende i Ans.

”Dette rally vil naturligvis være med til at sætte Ans på Danmarkskortet, men det vil også være et godt eksempel på, hvordan motorsporten i almindelighed og rallysporten i særdeleshed er med til at gavne trafiksikkerheden.”

Når Danboring Rally Danmark bliver afviklet, kommer det til at foregå på udvalgte veje omkring Ans. Disse veje vil i et par timer være afspærret for den øvrige trafik og overvåget af officials fra Kjellerup og Omegns Motorklub.

”Rallysporten giver de aktive mere end bare oplevelser. Den gør dem også til bedre bilister, for ved at konkurrere under de ekstreme forhold, som et rally byder på, lærer de deres bil og egne evner bedre at kende,” siger Kristian Pihl Lorentzen. ”Den erfaring er guld værd i hverdagen og i trafikken.”

Danboring Rally Danmark får sit omdrejningspunkt i Ans, hvor der fredag den 31. oktober og lørdag den 1. november vil være rallybase omkring Ans Idræts- og Kulturcenter. Selve rallyet kommer til at tælle 21 hastighedsprøver og vil være finale i dels Danmarksmesterskabet i rally, dels i West Euro Rally Cup.