VW Motorsport har med dobbeltsejr i Macaus Grand Prix sat punktum for en af de bedste sæsoner i Formel 3 i nyere tid. Siden den tyske fabrik for et par år siden besluttede sig at genoptage Formel 3-programmet fra 1980erne og 1990erne, har 2009-sæsonen bragt fabrikken de første succeser.

Daniel Ricciardo er britisk F3-mester og belgiske Laurens Vanthoor har sejret i den tyske ATS Formel 3 Cup. Med sejren gennem Edoardo Mortara i Signatures Dallara Volkswagen, er sæsonen komplet for den tyske motorleverandør med dansk ledelse.

– Volkswagen har nu et fantastisk år i Formel 3 bag sig. Vi har vundet to mesterskaber og Grand Prixet i Macau, det vigtigste Formel 3-løb i verden.Også takket være ydelsen fra vores motorer. Jeg er meget stolt af denne succes, siger Kris Nissen, motorsportschef hos Volkswagen.

– Vores kørere Edoardo Mortara og Jean Karl Vernay og Team Signature har arbejdet perfekt gennem hele weekenden. Jeg glæder mig over den teamspirit, de begge har vist. De har udkæmpet deres duel helt fair, og har på den måde givet Volkswagen denne dobbeltsejr. For mig er de begge vindere, for de har begge fortjent sejren, siger Kris Nissen videre om Mortara og Vernays dobbeltsejr og duel i finalen.

Dobbeltsejren bringer minder om VW’s storhedstid i 1980erne, hvor danske John Nielsen vandt løbet i en Ralt VW i 1984, Mauricio Gugelmin i 1985 og Andy Wallace i 1986. 1989 tog årets Le Mans-vinder David Brabham sejren, mens Michael Schumacher stod øverst på podiet i 1990.

Foto: CGPM