Det blev langt fra til den weekend FC Midtjylland og Kasper Andersen havde håbet på. En skidt tidtagning og derefter to katastrofale løb, var udfaldet af weekendens race, der ikke gav mange point på kontoen.

Kasper Andersen startede første heat fra 10. position, men fik desværre en halvdårlig start, og måtte en tur ned på 14. pladsen. Derefter gik det egentlig fornuftigt for midtjyden, der stille og roligt fightede sig tilbage i det hårde felt. FC Midtjylland raceren med en tændt Kasper Andersen lavede adskillige gode overhalinger, og pit-stoppet gik også planmæssigt, hvilket resulterede i, at silkeborggenseren kom op på 9. pladsen. Derefter slap heldet op for Ulvene fra Midtjylland. En motorfejl betød at Kasper Andersen måtte udgå fra race 1.

“Hvor er det surt, jeg kæmper mig frem og skal til at sætte det afgørende angreb ind på 8. pladsen, så mister motoren fart og jeg tvinges i pit.
– Ingeniørerne fra motorleverandøren og teamet arbejder lige nu på højtryk for at identificere og udbedre fejlen. Jeg kan bare vente og håbe” udtalte Kasper Andersen efter første løb.

For at komme til start i race 2, var det nødvendigt for HiTech Teamet, at montere en spritny motor i FC Midtjylland raceren. Dette tager normalt 3 timer, men mekanikerne havde kun halvanden time, og der var virkelig pres på det engelske mandskab. På imponerende vis, lykkedes det de hårdt arbejdende mekanikere at færdiggøre bilen, men desværre så sent, at Kasper Andersen ikke måtte indtage sin startposition som nr. 4 på gridden. Han måtte derfor starte fra pit!

Heller ikke i andet løb kom heldet til Kasper Andersen. En ladefejl på motoren betød at FC Midtjylland igen måtte indkassere endnu en DNF (Did not finish) på kontoen.

Vinderen af andet løb blev hjemmebanekøreren Alvaro Parente, der også tog en sejr i GP2 på Spa sidste weekend. Efter ham blev det debutanten Sebastian Bourdais, der hurtigt har fundet sig til rette i den kraftfulde racer.

Weekendens sidste race, også kaldet Super Final, bestod af top 3 fra henholdsvis race 1 og race 2 . Her kæmpede de 6 kørere om ikke mindre end 100.000 Euro!  Her viste den tidligere Formel 1 og Champcar kører sit talent. Sebastian Bourdais startede fra 4. position på gridden i det kun 5 omgange lange race. Efter en god start og få omgange var han i front, og kunne igen stå øverst på odiet, som vi har set ham gøre det så mange gange i USA.

“Det føles rigtig godt! Det er rart at være tilbage på det øverste trin på podiet. Dette har været en weekend med masser af op-og nedture. Vi startede langsomt, men øgede tempoet hele vejen igennem. Jeg har aldrig selv forsøgt en stående start i denne bil før, men det gik ret godt i Super Final. Dette mesterskab er ret hårdt. Der er masser af gode chauffører, der alle kører identiske biler, som gør det til en reel udfordring. Men hvis jeg kan fortsætte med at lære bilen at kende, og gentage hvad vi har opnået her i denne weekend, så er jeg helt klart med på mere!” Udtalte en glad franskmand efter løbet.

Næste afdeling køres 3. og 4. oktober på Monza i Italien.

Foto(c) FCM Racing