Kasper Nyman Andersen fra Vejen bidrager med 41.000 kr. til kampen mod kræften

Når det store tv-show Knæk Cancer lørdag den 28. oktober løber af stablen på TV 2, vil hele Danmark samle millioner af kroner ind til at bekæmpe den forfærdelige sygdom, som kræften er. Men samtidig har mange danskere på eget initiativ året igennem støttet Knæk Cancer med betydelige bidrag.

En af dem er den nykårede danmarksmester i rally, Kasper Nyman Andersen.

”Det vigtigste er, alle i Danmark støtter op, og vores rallyteam har givet sit eget bidrag til Knæk Cancer,” siger Kasper Nyman Andersen.

Der er en særlig grund til, at Kasper Nyman Andersen har lavet sin egen indsamling. Han fortæller selv:

”Min store motivation for denne indsamling er, at jeg i 2022 mistede min far, Bent Andersen, til kræft. Vores fælles passion sammen var rally, og derfor giver det mening for mig at anvende netop dette tiltag til at opnå opmærksomhed omkring indsamlingen. Pengene er indsamlet ved, at flere end 100 donorer har fået deres navne på taget af vores rallybil.”

Indsamlingen er i den grad lykkedes med et bidrag på nu 41.000 kr. i rallysæson 2023.

Kasper Nyman Andersen er sammen med sin codriver Claus Kammersgaard fra Grindsted nykårede danmarksmestre i klasse RC5 for tohjulstrukne biler op til 1333 ccm med turbo. De to kørere vandt deres klasse i fire ud af fem løb til mesterskabet med deres Renault Clio Rally 5 og opnåede 172 point ud af 180 mulige.

I hele Dansk Super Rally 2023, som er et DIF-mesterskab for samtlige deltagere i rally, blev Kasper Nyman Andersen og Claus Kammersgaard nr. 6 ud af 55 deltagende mandskaber, selv om de var oppe mod langt hurtigere biler.

Kasper Nyman Andersen har vundet danmarksmesterskaber i 2007, 2014, 2021 og 2023. Han blev kåret som Årets rallytalent 2006. Han er 36 år, bor sammen med Marcella, som han har Oliver på 7 år og Ella Alberte på 5 år med.

  • Kasper Nyman Andersen har samlet 41.000 kr. ind til Knæk Cancer i 2023 (foto: Flemming Jensen).

Foto: Flemming Jensen