Af alle de finaler, der er blevet kørt i MASCOT Danish Thundersport Championship, vil finalen ved søndagens GP Danmark på FDM Jyllandsringen gå over i historien som en af de mest uforudsigelige.

Godt nok tog den regerende mester Kasper H. Jensen, Hinnerup, årets første finalesejr, men det omskiftelige danske sommervejr med både sol og byger gjorde det svært for deltagerne at vælge de rigtige dæk. Havde finalen været blot én omgang længere, var sejren gået til Frederik Schandorff, Rønde!

Til såvel første som andet kvalifikationsheat havde løbsledelsen dikteret såkaldt wet race, så deltagerne var tvunget til at køre på regnvejrsdæk, men til finalen var der frit valg.

Da deltagerne fik klartegn til at rulle ind på banen, var det kun 17 af de 24 biler, som kom frem. Syv var blevet i pitten for at trække valget mellem tør- og regnvejrsdæk så længe som muligt, mens Ronnie Bremer, Hvidovre, og Jan Magnussen, Roskilde, efter deres opvarmningsomgang valgte at køre i pit igen og skifte fra regn- til tørvejrsdæk.

Da starten gik, skød 15 DTC-racere derfor afsted ude på racerbanen og 6-8 sekunder senere kom ni andre racervogne halsende ind på banen og indledte jagten. Det blev en jagt, som varede helt til det ternede flag.

Michelle Gatting, Hørsholm, førte, men på tredje omgang blev hun passeret af Kasper H. Jensen. Samtidig kom der atter en byge, som spillede kortene i hænderne på kørerne med regnvejrsdæk, men fem minutter senere begyndte solen at skinne. Nu begyndte en kamp, hvor kørerne på de mønstrede dæk skulle holde liv i dem og forsvare sig overfor de kørere, som kom bagfra og var hurtigere på de glatte slicksdæk.

Frederik Schandorff havde haft en elevatortur på sine tørvejrsdæk. Han havde været fremme på tredjepladsen for så at rutsje ned på syvendepladsen, inden han på de tre sidste omgange foretog fire overhalinger og sluttede på andenpladsen, 2,3 sekunder efter vinderen. Men da hans sidste omgang var 5,8 sekunders bedre end Kasper H. Jensens, ville han havde taget sejren, havde finalen været en omgang længere!

Lasse Sørensen, Svenstrup blev den bedste af de ni kørere, som startede efter hovedfeltet fra pitten, da han kørte sig fra 17. til tredjepladsen – en tredjeplads, han erobrede på sidste omgang efter en overhaling af Christian Sørensen, Varde, som alligevel blev bedste Rookie-kører. Lasse Sørensens tredjeplads betyder, at han nu er alene i front for MASCOT Danish Thundersport Championship, men forspringet til Kasper H. Jensen er på blot fire point. Næste afdeling køres på Rudskogen Motorsenter i Norge den 9.-10. september.