Forside Andre serier Karting Kampen om DM-titlerne er lige om hjørnet

Kampen om DM-titlerne er lige om hjørnet

Kampen om titlerne som Danmarksmestre 2021 er lige om hjørnet. I weekenden d. 20-22 august løber DM nemlig af stablen og i år er det Thy gokartbane, som lægger asfalt til.

Den Nordjyske bane er Danmarks længste og byder på hele 1.248 meter køreklar asfalt, og med en bredde på 8-10 meter, er der god mulighed for overhalinger – det er altså en bane, der lægger op til noget spændende race!

DIF (Dansk Idræts Forbund) DM afgøres modsat DSK over én enkelt weekend, så der bliver benhård kamp om de eftertragtede podieplaceringer. De i alt 73 tilmeldte kørere, fordelt på klasserne Cadett Mini, Cadett Junior, OK, OK Junior og KZ2, er også klar til at give den gas efter en lille sommerpause fra sidste DSK-afdeling i Vojens.

Da klasserne Cadett Mini, Cadett Junior og OK Junior er for unge til at må køre under DIF-regi, kaldes det blot DM for dem – de kæmper altså stadig om DM-titlerne.

Som noget helt nyt kører det nye Ekart koncept også en DM afdeling samme weekend. De stiller med et stort felt på 18 deltagere.

De frivillige i Thy har haft travlt med at gøre klar til det store arrangement, samtidig med at Thy motorsport i år kan fejre 75 års jubilæum. Holdet bag DSK serien stiller igen klar med baneofficials, der kommer fra hele landet for at hjælpe de officials som Thy motorsport selv stiller til rådighed. Morten Willum, som står får afviklingen, fortæller:

“Vi forventer et godt og spændende race med god stemning, når titlerne som Danmarksmester står på spil. Det bliver også interessant, at følge med i det nye Ekart koncept, som også kører deres første DM afdeling i weekenden”

Da det vakte bekymring med sene tilmeldinger valgte man at holde åben for tilmeldinger en ekstra dag, og deltagerantallet har nu rundet 91, hvilket er et fornuftigt antal, siger Morten Willum.

Fredag er der træning, mens der lørdag køres tidtagning og to heats. Søndag køres det tredje heat samt pre-finale og finale.

Hos Thy gokartbane byder de publikum hjerteligt velkommen, hvis man har lyst til at komme ud og se DM som tilskuer – banen har gode tilskuertribuner og et cafeteria.

Løbet bliver efterfølgende sendt på SportLIVE – find programoversigten her.