51 år er ingen alder, i hvert fald ikke, hvis man hedder Juha Kankkunen og vil gøre comeback i rally-VM. Den aldrende finne rygtes til start i det finske rally den 29.-31. juli.

Kankkunen er på vej mod at køre en Ford Focus RS WRC (foto) i sit hjemlands rally. Det bliver det 23. af slagsen, den firedobbelte verdensmester deltager i.

– Måske er der en chance for at vi kan gøre noget, vi må se. Jeg er i Spanien på ferie lige nu, men når jeg er tilbage til Finland, er der en pressekonference. Vi må se, siger Kankkunen til britiske Autosport.

– Det kunne være godt at køre rallyet. Dette er det sidste år for de nuværende World Rally-biler, så det kunne være godt at køre i Finland i sådan en bil.

Kankkunen, der debuterede i VM-rally for 31 år siden, har tidligere vundet sit hjemlands rally tre gange. En fjerde gang spår veteranen dog ikke i denne omgang.

– Jeg har ingen anelse om, hvor jeg vil slutte. Det vil blive hårdt, for gutterne konkurrerer hele tiden i disse biler, og de kender til farten. Jeg gætter på, at det jeg har, er at jeg i det mindste kender vejene, siger Kankkunen videre.

Kankkunen løfter samtidig sløret for, at det kan blive til flere VM-afdelinger senere på året.

Foto: Stobart Motorsport