En sæson i bedste rutschebanestil i Formula Renault 2.0 Eurocup og F3 Euro Series er resultatet for danske Johan Jokinen. Hvad der begyndte som noget af et eventyr for det danske talent, er endt som en forvirrende historie med brudte løfter og skuffende resultater.

Et afbrudt samarbejde med iQuick Valencia-teamet i Eurocuppen og tomme løfter fra Kolles&Heinz Union i Euro Series F3 betyder nu, at danskeren kigger andre steder hen, når 2010-planlægningen er på programmet.

– Det har været en styg sæson, men det vigtigste er trods alt, at jeg har udviklet mig meget som kører. At køre i Euro Series i en underlegen bil kan bedst sammenlignes med at køre Minardi F1 i 90’erne. Du kan kun konkurrere med din teamkammerat. Det har jeg til gengæld gjort ret godt i år, men det er jo ikke det, der vækker mest opsigt hos sponsorerne, siger Johan Jokinen i et tilbageblik på 2009-sæsonen.

– Vi har mistet rigtig mange sponsorpenge i år som følge af mangel på resultater. Jeg kan kun håbe på, at vores sponsoremner kan fortolke mine resultater i det rigtige lys, siger han videre.

Det bliver ikke til F3 Euro Series i 2010, selv om flere teams er interesserede i den unge kører, der enten har udkonkurreret eller matchet mange store navne i år.

– Jeg har fået flere økonomisk gode tilbud på at køre i Euro Series næste år, men de er fra den forkerte ende af feltet, og jeg skal ikke igen køre en bil uden vinderchance. Et sæde i et top-team koster 700.000 Euro, og det er rigtig langt uden for vores rækkevidde, siger Johan Jokinen.

– Nu vil jeg køre race og i det mindste have muligheden for at vise, hvad jeg kan.

Johan Jokinens planer for 2010 står fortsat åbne, og der arbejdes med flere alternativer. Som altid i motorsport er alt afhængig af den sponsorstøtte, man kan opnå, og opgaven er ikke den nemmeste i disse tider.

– Jeg har selvfølgelig en ide om, hvad jeg gerne vil køre i 2010, men alt er afhængig af penge. Jeg håber selvfølgelig på, at der findes en løsning som giver mig muligheden for både at udvikle mig og opnå nogle gode resultater næste sæson, siger Johan Jokinen.

Johan Jokinens bedste resultat kom på Dijon-Prenois med en syvendeplads. Sæsonen hos Kolles&Heinz Union var præget af aflyste tests og et hav af teamkammerater. Blot en test uden for løbsweekenderne blev det til for teamet og Jokinen.

Foto: Renault Sport