Johan Jokinen har brilleret i de få løb, han har kørt i European F3 Open denne sæson. Men som det efterhånden er tradition for unge, danske racerkører i disse tider, så slipper pengene – eller rettere teamejeres velgørenhed op.

Dog har den unge danske formelkører nu fået et nyt tilbud – under samme sydlige himmelstrøg.

– Jeg sidder i Norditalien nu, på vej til at sætte sejl mod Imola, hvor jeg skal køre test på onsdag i italiensk F3. Jeg kom hertil i går morges og brugte dagen på at lave et sæde og lære teamet at kende. Det hele er en smule uvirkeligt – til dels fordi jeg ingen idé har om hvor i Italien jeg er og til dels fordi jeg for 3 dage siden bare sad og planlagde en tur hjem til Århus fra Sjælland, fortæller Jokinen til Racemag.

Johan Jokinen kan få brug for sine italienske sprogkundskaber

Det midlertidige skift er dog ikke et endegyldigt farvel til European F3 Open, hvor danskeren fortsat er treer i mesterskabet, selvom han ikke kørte seneste afdeling.

– Udover jeg skal teste onsdag skal jeg også deltage i det italienske mesterskab i F3 på banen den 16.-17. juli, alt sammen noget, der er omkostningfrit for mig. Jeg er rigtig stolt og glad, for det er en kontakt jeg selv har skabt og en aftale jeg selv har bygget op fra bunden. Det kan måske betyde, jeg skifter serie til den italienske, hvor top 3 får en test i Formel 1 med Ferrari!.

– I første omgang tænker jeg bare på denne test, før jeg vil begynde at tænke på løbet eller for den sags skyld mesterskabet. Jeg kender den her sport alt for godt til at jeg tør tage glæderne på forskud, men det er klart at jeg har det godt og det kommer også til at kendetegne min test onsdag, slutter han.

Foto: