Jes Munk afslutter Rallye des Pharaons med manér, da han endte som samlet firer i ørkenrallyet.

Men inden det kom så vidt, så skulle feltet igennem sidste specialprøve, der var en prøvelse af de hårdere.

For Jes Munk, som tog af sted i den tidlige morgensol, blev det et rent helvede at finde den rigtige vej.

Dog slutter danskeren på en samlet 4. plads efter både Viladoms og Dabrowskis motorer gik sig en tur.

– Jeg troede, aldrig jeg ville finde vejen hertil, fortalte han. Jeg blev væk i over en time i starten af specialprøven. Jeg gik glip af en vej og det tog mig 10 km at finde den rigtige retning igen, men da var jeg slet ikke på rallyets rute længere. Der gik et godt stykke tid inden jeg fik en opringning på Iritrack’en, der sagde ”Hr. Munk, De er blevet væk!”. Det havde jeg lagt mærke til! Det endte med jeg måtte køre tilbage fra hvor jeg kom fra for at komme på rette vej igen, siger Jes Munk i en pressemeddelelse.

– Dér så jeg, at begge Viladoms og Dabrowski’s motorer var gået i stykker, og at Mancini var styrtet.Denne sidste etape var ikke nem, men jeg kom i mål og jeg har igen lært en masse. Og er der noget, jeg også har lært, så er det, at erfaring er rigtig vigtigt i rallykørsel, siger han videre.

Rallyet, der tjener som træning til Dakar-løbet i januar, er blevet benyttet til at ryste teamet sammen.

– Vi har kørt dette rally i den samme konfiguration, som vi skal bruge i Dakar løbet, med Sprinter’en og min mekaniker Gilbert. Jeg er rigtig glad for vores team og min mekaniker er helt utrolig. Han ventede tilmed på mig, da jeg kom i mål med en kold øl! Hvad angår min 4. plads… Da jeg startede rallyet, var det for at afslutte det. Jeg ville have mere erfaring, men havde bestemt mig for ikke at kigge på stillingen. Jeg blev opgraderet to pladser i dag fordi to kørere havde motorproblemer, og jeg er rigtig ked af det på deres vegne. Det er ikke fair. Og helt ærligt ville jeg have været fuldt ud tilfreds med en 6. plads, slutter han.

Samlet stilling:

1. Coma (KTM) i 23t58’01
2. Rodrigues (Yamaha) +13’39
3. Przygonski (KTM) +22’38
4. JES MUNK (KTM) +3h48’33
5. Boulanger (Aprilia) +5h14’28