Det blev Jenson Button, der vandt i McLaren i åbningsløbet i Melbourne. Han kom bedst fra start, og holdt sig i front resten af løbet. Sebastian Vettel endte på andenpladsen, da han under safetycar kom forbi Hamilton, der således endte på tredjepladsen.

Det blev en hektisk start på Albert park, hvor Button kom bedst fra start og overhalede sin holdkammerat Lewis Hamilton. Romain Grosjean I Lotus fik en dårlig start og overhales af Schumacher, Rosberg og Vettel. Webber får problemer og falder tilbage. Ferrarierne med Alonso og Massa tog store spring op igennem feltet.

På anden omgang rammer en stærkt kørende Pator Maldonado desværre Grosjeans forhjul, og hans ophæng knækker og Lotus køreren må udgå. Kort efter må også Hülkenberg udgå – han blev i øvrigt påkørt under starten længere nede i feltet.

Schumacher får problemer med sin gearkasse på på 11. omgang, og må udgå. På omgangen efter er Massa første mand, der kører i pit for at skifte dæk.

Kimi Raikkonen har kørt sig op på en 11. plads på 21. omgang.

Sergio Perez var en af de få kørere, der i Sauber raceren valgte at køre på hård compound, og trods han ikke har samme fart som topholdene, holder han sig til i top ti – og ender løbet som nummer otte.

Alonso lå på fjerdepladsen, da der var kørt 24 omgange, og viser at Ferrarien hører med i toppen, trods de mange problemer i optakten til løbet. Massa har imens kørt sig op på en ottendeplads.

Verdensmesteren Vettel lå midt i løbet på tredjepladsen takket være sin gode start, og at han fik kæmpet sig forbi Rosberg. Senere er det så Webber, der over presser Rosberg over en del omgange, før han kommer forbi Mercedes køreren. Maldonado i Williams holder sig tæt bag Webber. Trods Maldonado ikke har helt samme fart, så viser det at Williams har en rigtig stærk bil efter de har fået Renault motorer.

På omgang 37 kommer der safety car, da en Caterham har måtte holde ind ved start/mål langsiden. Vettel vinder en placering på Hamilton ved at blive på banen, før han går i pit. Bilerne samles og på omgang 42 gives løbet frit igen og mange har skiftet til friske softdæk. Top 6 på det her tidpunkt er Button, Vettel, Hamilton, Webber, Alonso og Maldonado.

Button trak fra igen og imens er der en tæt kamp imellem Vettel og Hamilton. Længere nede må Massa udgå efter en påkørsel med Bruno Senna. Desværre laver Maldonado en kørerfejl på sidste omgang og ødelægger raceren, hvilket er en ærgelig afslutning for Williams-teamet.

Button holder i suveræn stil til mål foran Vettel og Hamilton. Webber bliver nummer fire, hvilket er hans bedste resultat i Australiens Grand Prix nogensinde. Alonso bliver femmer og Kobayashi bliver nummer seks.

Resultatet af dagens løb:

1  Jenson Button  McLaren-Mercedes
2  Sebastian Vettel  Red Bull Racing-Renault   +2.1
3  Lewis Hamilton  McLaren-Mercedes   +4.0
4  Mark Webber  Red Bull Racing-Renault   +4.5
5  Fernando Alonso  Ferrari   +21.5
6  Kamui Kobayashi  Sauber-Ferrari   +36.7
7  Kimi Räikkönen  Lotus-Renault   +38.0
8  Sergio Perez  Sauber-Ferrari   +39.4
9  Daniel Ricciardo  STR-Ferrari   +39.5
10  Paul di Resta  Force India-Mercedes   +39.7
11  Jean-Eric Vergne  STR-Ferrari   +39.8
12  Nico Rosberg  Mercedes   +57.6
13  Pastor Maldonado  Williams-Renault   +1 omg
14  Timo Glock  Marussia-Cosworth   +1 omg
15  Charles Pic  Marussia-Cosworth   +5 omg
16  Bruno Senna  Williams-Renault   +6 omg
Ret  Felipe Massa  Ferrari   +12 omg
Ret  Heikki Kovalainen  Caterham-Renault   +20 omg
Ret  Vitaly Petrov  Caterham-Renault   +24 omg
Ret  Michael Schumacher  Mercedes   +48 omg
Ret  Romain Grosjean  Lotus-Renault   +57 omg
Ret  Nico Hulkenberg  Force India-Mercedes   +58 omg
DNS  Pedro de la Rosa  HRT-Cosworth
DNS  Narain Karthikeyan  HRT-Cosworth