Hollandske Hans Weiss (billedet) bragte sig selv ind i J-WRC mesterskabskampen med en sejr i Rally Deutschland. Mange af de øvrige mesterskabskandidater stod nærmest i kø til at sætte point til og det betyder, at mesterskabet er helt åbent med to rallies tilbage.

Fredagen var en særdeles turbulent dag for J-WRC kørerne. Allerede på første prøve kørte den mesterskabsførende Kevin Abbring af vejen og måtte udgå og på dagens sidste prøve gjorde J-WRC vinderen fra Rally Bulgarien, Thierry Neuville, ham kunsten efter. Neuville havde ellers ført an i starten af rallyet og så ud til at være den eneste, som for alvor kunne lægge lidt pres på Hans Weiss.

Men i stedet kunne Weiss se tilbage på en fredag, hvor alt havde klappet for ham – og et eller andet ikke havde klappet for alle hans konkurrenter. Efter kun 6 prøver havde han et forspring på over 2 minutter og det blev øget til over det dobbelte i løbet af lørdagen, hvor problemerne fortsatte for de øvrige J-WRC kørere.

Nu lyder det næsten som om Weiss havde for let spil, men det skal fremhæves, at han på langt de fleste prøver var den hurtigste af J-WRC kørerne, så ingen tvivl om, at det var rette mand, som tog sejren. Men slutmarginen på over 5 minutter ned til nummer 2 afspejler ikke helt styrkeforholdet i klassen.

Resultatet betyder, at mesterskabskampen ser meget interessant ud. Med sejren har Weiss faktisk bragt sig blandt de kørere, som har en chance for at vinde mesterskabet. Det har de 4 forreste kørere i stillingen, da de kun er skilt af 15 point. To af kørerne, Weiss og Burkart er nok de hurtigste, men Kruuda og Abbring har kørt mere stabilt – noget som Rally Deutschland viste godt kan være meget værd.

Foto: Rally Deutschland

Resultat:
1: Hans Weijs(NL)/Bjorn DeGandt(B) – Citroën C2 S1600
2: Aaron Burkart(D)/Andre Kachel(D) – Suzuki Swift S1600 (+5:19,1)
3: Karl Kruuda(EST)/Martin Jarveoja(EST) – Suzuki Swift S1600 (+11.12,7)
4: Christian Riedemann(D)/Josefine Beinke(D) – Ford Fiesta R2 (+20:40,0)
5: Egoi Valdes Lopez(E)/Alberet Garduno(E) – Renault Clio R3 (+28:43,6)
6: Yeray Lemes(E)/Rogelio Penate(E) – Renault Clio S1600 (+34:59,9)
7: Todor Slavov (BGR)/Dobromir Filipov (BGR) – Renault Clio R3 (+57:20,6)

VM-stilling:
1: Aaron Burkart (D) – 58
2: Karl Kruuda (EST) – 51
3: Kevin Abbring (NL) – 46
4: Hans Weijs (NL) – 43
5: Todor Slavov (BGR) – 33
6: Alessandro Broccoli (SMR) – 30
7: Egoi Valdes Lopez (E) – 28
8: Thierry Neuville (B) – 25
9: Yeray Lemes (E) – 20
10: Harry Hunt (GB) – 18