Rally Portugal var årets anden afdeling af mesterskabet for juniorkørere. Det blev et rally, hvor en en kører flere gange måtte opgive en sikker føring inden hollandske Kevin Abbring kørte sejren hjem. Han har nu en 1. og en 3. plads i år – nøjagtig det samme som Aaron Burkart (billedet) og de to deler derfor mesterskabsføringen.

Det var dog en helt tredje kører, som lagde sig i front af feltet den første dag. Belgiske Thierry Neuville var hurtigst på 5 af rallyets 6 første prøver og med en føring på 20 sekunder på dette tidspunkt havde han klart markeret sig som den, som følte sig bedst hjemme på de portugisiske veje. Men det sluttede alt sammen på prøve 7, hvor han kørte af vejen og ødelagde sin Citroën C2 S1600 så grundigt, at han ikke var i stand til at køre længere – ikke engang dagen efter under Superally reglerne.

Det efterlod Aaron Burkart i en sikker føring, men midt på lørdagen oplevede han næsten det samme. En mindre afkørsel gav ham problemer med køleren og han måtte også se et forspring på 4 minutter forsvinde ud i den blå luft. Nu var det hollandske Kevin Abbring, som arvede en solid føring. Noget, som kom en del bag på ham, da han havde sat mange minutter til på en punktering først i rallyet. Men han tog imod sin chance, passede godt på bilen henover søndagens sidste prøver og kørte en sikker sejr i hus.

Forspringet til Karl Kruuda på andenpladsen var næsten 6 minutter og de to var faktisk de eneste, som kørte den fulde distance. Det betød, at Aaron Burkart, som havde været i stand til at starte igen under SupeRally om søndagen, kunne redde lidt af stumperne og køre en 3. plads hjem. Det betyder, at han ikke slipper sin føring i mesterskabet, men dog må dele den med Abbring.

Foto: Richard Balint

Resultat:
1: Kevin Abbring (NL)/Erwin Mombaerts (B) – Renault Clio R3
2: Karl Kruuda (EST)/Martin Jarveoja (EST) – Suzuki Swift S1600 (+5:54,6)
3: Aaron Burkart (D)/Andre Kachel (D) – Suzuki Swift S1600 (+11,19,5)
4: Yeray Lemes(E)/Rogelio Penate(E) – Renault Clio S1600 (+25:41,9)
5: Egoi Valdes Lopez(E)/Alberet Garduno Maturana(E) – Renault Clio R3 (+58:05,8)
6: Harry Hunt (GB)/Sebastian Marshall (GB) – Ford Fiesta R2 (+18:40,9)

VM-stilling:
1: Aaron Burkart (D) – 40
-: Kevin Abbring (NL) – 40
3: Karl Kruuda () – 26
4: Alessandro Broccoli (SMR) – 18
5: Harry Hunt (GB) – 18
6: Todor Slavov () – 12
7: Egoi Valdes Lopez (E) – 10