Efter Ypres Rally, hvor alle der ville noget inden for IRC-mesterskabet stillede til start, er der knap så mange fremtrædende navne på startlisten i Rally Rusland. De førende Peugeot-teams med Kris Meeke og Freddy Loix har nemlig valgt at sidde dette rally over.

Det ville uden tvivl også være et rally, hvor Peugeot-kørerne skulle have kæmpet hårdt for deres points. Rally Rusland afvikles i Vyborg meget tæt på grænsen til Finland og hastighedsprøverne er meget lig dem, som man kan finde i det finske VM-rally. De to tidligere udgaver af rallyet er da også blevet vundet af finske kørere, Anton Alen og Juho Hanninnen, som begge er at finde på startlisten i år bag rattes af henholdsvis en Fiat Abarth Grande Punto og en Skoda Fabia.

Ikke for det – Kris Meeke har i år bevist både i Brasilien og på Azorerne, at han absolut er at regne med på grusunderlag. Begge steder kørte han en overbevisende sejr hjem, men i Vyborg må finnerne være at regne som favoritter. Og under alle omstændigheder får vi altså ikke kampen med Kris Meeke at se, da Peugeoterne ikke stiller til start.

Det betyder, at der er mulighed for at der kan komme en ny mand i spidsen af mesterskabet. Jan Kopecky i Skoda er 9 point efter Meeke inden starten, så en sejr til ham vil bringe ham helt i front. Ingen af finnerne er indtil videre placeret i mesterskabet, men gode point i Rusland vil naturligvis også bringe dem ind på banen. Under alle omstændigheder vil de førende i mesterskabet sandsynligvis rykke tættere sammen, så spændingen forøges til de kommende rallies.