Dansk deltagelse eller ej i 2010, så er Superleague Formula i gang med en imponerende ekspansion. 2010-kalenderen er som tidligere nævnt på Racemag udvidet betydeligt til 12 afdelinger. Endnu mangler sæsonfinalen at blive fastlagt, men meget tyder på, at fodbold/formelracing-holdene skal rejse mod Asien.

Flere asiatiske lande er på tale til at afholde afdelinger af formelserien, der nu går ind i sin tredje sæson. Allerede denne sæson kan Indonesien afholde finaleløbene på en bybane ved Jakarta i november.

Men også Kina og Sydkorea er på tale til afdelinger, hvor der i øjeblikket arbejdes hårt på løb i landene, der får øjnene mere og mere op for motorsport. I Kina er bl.a. et gadeløb i Beijing på tale – byen, hvis fodboldklub vandt premieresæsonen i Superleague Formula.

Også mere traditionsrige nationer inden for motorsporten kan blive lagt til løbskalenderen allerede næste år. I Brasilien er to baner på tale til at afvikle det første Superleague Formula-løb i Sydamerika, mens også Australien gør sig til over for arrangørerne.

– Selvom vi arbejder hårdt på at få detaljerne på plads for den kommende sæson, så er det vitalt, at vi også holder øje med fremtiden, og det betyder at planlægge fremad for at forbedre vores mesterskab yderligere til 2011, siger Alex Andreu, præsident for Superleague Formula i en pressemeddelelse.

– Jeg tror, vi har nået vores maksimum med europæiske løb med 11 bekræftede løb denne sæson, og for at fortsætte vores vækst, så skal vi se længere ud. Derfor er det vigtig at få klubber og løb, der ikke traditionelt er i motorsportens centrum, og vi er tæt på at nå det mål, siger Andreu videre og afslører, at der vil være offentliggørelse af yderligere kørere og teams inden for kort tid.

Foto: Superleague Formula