Forude venter ikke bare årets tredje afdeling af Dansk Super Rally, men også DM-ugen – det nye store, danske sportsarrangement, hvor aktive fra en lang stribe idrætsgrene skal kæmpe om DM-guld. Og det skal Ib Kragh også ved Rally Aalborg, som indgår i DM-ugen.

”Jeg har noget at forsvare, for sidste år vandt jeg jo Danmarksmesterskabet i rallysprint ved netop DM-ugen,” fortæller Ib Kragh. ”Sidste år kom jeg med en ny bil, men det virkede perfekt. Jeg vil selvfølgelig prøve til igen, om det kan lade sig gøre at køre fra de andre. Jeg vil i hvert fald gøre forsøget.”

Ib Kragh var glad for DM-titel, han sidste år sikrede sig med Ditte Kammersgaard som co-driver.

”Den sejr viste, at jeg stadig kan følge med. At man ikke helt har glemt at køre bil. Nu har jeg Karsten Isaksen med som co-driver, som jeg før har vundet mange løb med, og jeg vil være glad for at vinde DM igen. Det er altid rart at stå øverst på skamlen,” siger Ib Kragh.

”Jeg skal yde mit bedste hver gang for at følge. Jeg hader at tabe. Det gør enhver sportsmand, men jeg har også accepteret, at jeg bliver 60 næste år, men det er nu sjovt ude på hastighedsprøverne at kunne drille nogen, som kunne være deres far.”

Rally Aalborg får ligesom sidste år base omkring Flyvestation Aalborg. Deltagerne skal igennem fem forskellige hastighedsprøver.

”Prøverne virker federe end sidste år,” vurderer Ib Kragh. ”Noget af løbet skal køres ligesom sidste år, men der er også flere nye prøver med en masse grus.”