Rob Huff levede op til favoritværdigheden på bybanen i Macau, da han sent fredag eftermiddag tog pole position i en dramatisk kvalifikation.

Som de foregående træninger var kvalifikationen præget af en del afkørsler.Stefano D’Aste fortsatte en uheldig tendens og ramte barrieren hårdt i begyndelsen af kvalifikationen. Italieneren måtte forlade bilen på banen. Q1 så alle VM-favoritterne i top ti og dermed i Q2.

James Thompson kom dog ikke videre, da han sidst i den første del af kvalifikationen ramte D’Astes BMW hårdt. Briten måtte en tur forbi hospitalet til kontrol, mens Ladaen kræver mere end det.

En forsinket Q2 var ikke mange sekunder gammel, da Gabriele Tarquini og Yvan Muller satte ud på banen sammen for at sætte en hurtig tid. De to SEAT-kørere skrider dog ud i olie fra Thompsons uheld, så begge biler bliver skadet. VM-favoritterne starter dermed lige uden for pointpladserne i søndagens første løb.

Rob Huff satte hurtigste tid foran Andy Priaulx og Augusto Farfus, der dermed har et godt udgangspunkt for sit forsøg på at køre WTCC-titlen til Brasilien og BMW – trods et pointgab på 13 point.

Med den store dramatik i Q2 nåede fire kørere ikke at sætte en tid. Alain Menu blev indblandet i de to SEAT-køreres indbyrdes tumult, mens Rickard Rydell måtte stå stille efter motorproblemer i første kvalifikation.

Toppen i kvalifikationen i WTCC i Macau:

1 Robert HUFF, Chevrolet Cruze 2:32.141
2 Andy PRIAULX, BMW 320si, +0.342
3 Augusto FARFUS, BMW 320si, +0.892
4 Jordi GENE, SEAT Leon TDI, +0.995
5 Tiago MONTEIRO, SEAT Leon TDI, +1.181
6 Jorg MULLER, BMW 320si, +1.950
7 Yvan MULLER, SEAT Leon TDI, –
8 Gabriele TARQUINI, SEAT Leon TDI, –
9 Alain MENU, Chevrolet Cruze, –
10 Rickard Rydell, SEAT Leon TDI, –

22 Kristian Poulsen

Foto: fiawtcc.com