Massa fik efter kvalifikationen en straf, for at have blokeret Webber og startede derfor som P9 i stedet for P6. Gutierrez fik en lignende straf.

Starten forløb uden problemer, hvor Vettel kom op på andenpladsen. Alonso tog yderbanen i de første sving, og kom op som nummer tre ret hurtigt. Massa fik hurtigt hentet de tre pladser, han blev sat tilbage efter kvalifikation. Efter de første tre omgange var det Rosberg, Vettel, Alonso, Hamilton, Raikkonen og Massa.

De største kampe var mellem Hamilton, Raikkonen og Massa. Hamilton fik flatspottet sine dæk i starten, og det var måske derfor, han var lidt langsommere end de to andre, som ret nemt kom forbi.

Pitstoppene for de førende startede på omgange 9. Alonso og Massa profiterede af at køre i pit først, og vandt hver en plads. Derfor var stillingen Rosberg, Alonso, Vettel, Massa og Raikkonen. Raikkonen havde som den eneste medium dækket på. Hamilton tabte tre pladser på første pitstoprunde. Rosberg kunne ikke holde farten, og på en omgang tabte han fire pladser. Endnu engang kunne Mercedes altså ikke holde farten fra kvalifikationen.

Massa startede anden pitstoprunde, og igen vandt Ferrari på det. Alonso endte nemlig i føring foran Massa og Vettel. Raikkonen var på fjerdepladsen, og var som den eneste igen på medium dækket. Raikkonen var klart hurtigere end Vettel, og efter en længere kamp kom Raikkonen forbi, og var hurtigt væk.

Alonso og Massa gik begge i pit på omgang 37, og fik medium på. Alonso kom ud lige efter Raikkonen, der havde overtaget føringen da han blev ude. Med DRS kunne hjemmebanefavoritten let gå tilbage i føringen. Kort efter gik Vettel også i pit efter medium, og tabte dermed tredjepladsen til Massa.

På omgang 46 skiftede Raikkonen til hard, og forsøgte altså at køre løbet igennem på et pitstop mindre. Kimi kom ud på tredjepladsen foran Vettel. Alonso gik i pit på omgang 50, og fik et par nye hard på bilen. Han holdt føringen, da han kom på banen igen. Massa og Vettel gik i pit på omgang 52, begge efter hard. Dermed skulle de to kørere kæmpe om tredjepladsen, da Kimi fik andenpladsen.

Herefter var der ikke meget spænding i løbet, og der blev ikke byttet pladser mellem de førende. Den tætteste kamp var mellem Rosberg og Di Resta om sjettepladsen, men Di Resta formåede ikke at gå forbi. Alonso vinder dermed en meget populær sejr på hjemmebanen, til stor glæde for de mange tilskuere. Samtidig er resultatet med til at åbne kampen om mesterskabet.

Resultat af løbet

Pos Kører Team

Gap

Grid

1 Fernando Alonso Ferrari

Winner

5

2 Kimi Räikkönen Lotus-Renault

+9.3 secs

4

3 Felipe Massa Ferrari

+26.0 secs

9

4 Sebastian Vettel Red Bull Racing-Renault

+38.2 secs

3

5 Mark Webber Red Bull Racing-Renault

+47.9 secs

7

6 Nico Rosberg Mercedes

+68.0 secs

1

7 Paul di Resta Force India-Mercedes

+68.9 secs

10

8 Jenson Button McLaren-Mercedes

+79.5 secs

14

9 Sergio Perez McLaren-Mercedes

+81.7 secs

8

10 Daniel Ricciardo STR-Ferrari

+1 Lap

11

11 Esteban Gutierrez Sauber-Ferrari

+1 Lap

19

12 Lewis Hamilton Mercedes

+1 Lap

2

13 Adrian Sutil Force India-Mercedes

+1 Lap

13

14 Pastor Maldonado Williams-Renault

+1 Lap

17

15 Nico Hulkenberg Sauber-Ferrari

+1 Lap

15

16 Valtteri Bottas Williams-Renault

+1 Lap

16

17 Charles Pic Caterham-Renault

+1 Lap

22

18 Jules Bianchi Marussia-Cosworth

+2 Laps

20

19 Max Chilton Marussia-Cosworth

+2 Laps

21

Ret Jean-Eric Vergne STR-Ferrari

+14 Laps

12

Ret Giedo van der Garde Caterham-Renault

+45 Laps

18

Ret Romain Grosjean Lotus-Renault

+58 Laps

6

Top seks i kørermesterskabet

1. Sebastian Vettel – 89 point
2. Kimi Raikkonen – 85 point
3. Fernando Alonso – 72 point
4. Lewis Hamilton – 50 point
5. Felipe Massa – 45 point
6. Mark Webber – 42 point