Det har været en weekend fyldt med spændende race, både I Le Mans men også på Thy gokartbane! Mens Nicklas Nielsen kørte sejren hjem på Le Mans, gav de fremtidige danske racekørere den gas i Thy på jagten efter titlerne som Danmarksmestre.

Danmarksmestrene blev kåret i 5 klasser: Cadett Mini, Cadett Junior, OK Junior, OK og KZ2. I klasserne OK og KZ2 fik vinderne titlen som DIF Danmarksmestre. Også i det helt nytilkomne koncept, Ekart, blev der kåret en Danmarksmester. Så alt i alt kørte 6 klasser med i weekenden.

I de to mindste klasser Cadett Mini og Cadett Junior var der tæt fight om podieplaceringerne. Det blev dog Marc Alexander Reistrup, der løb titlen som Danmarksmester efter en overbevisende sejr i Cadett Mini med sejre i alle heats! Matteis Stigsen tog andenpladsen mens det var Sigurd Stubberup, som løb med tredjepladsen.

I Cadett Junior var der spænding til det sidste: Romeo Haagh havde ligget i front hele weekenden lige indtil prefinalen, hvor han endte midt i feltet. Med en start fra 6. pladsen i finalen gjorde Romeo dog et flot comeback og kørte sejren og titlen som Danmarksmester hjem. På podiet blev han gjort selskab af 2x Scott: Svenske Scott Kin Lindblom på andenpladsen og Scott Alexander Muoro på tredjepladsen.

I OK Junior var det Jonathan Weywadt, der fik lauerbærkransen og titlen som Danmarksmester. Det var dog ikke uden kamp fra bla. August Therbo, som satte tidtagningens hurtigste tid og David Walther, som tog en enkelt heatsejr. Der var dog intet, der kunne komme i vejen for Weywadts løb for sejren og i finalen var den helt sikker: Jonathan blev Danmarksmester mens August Therbo løb med andenpladsen og David Walther med tredjepladsen.

I OK klassen overraskede Marius Kristiansen, da han tog en flot men tæt sejr lige foran Emil Tanggaard. Marius indtog forreste placering efter blot et par omgange af finaleheatet, hvorefter han formåede at holde Tanggaard bag sig længe nok til at sikre sig Danmarksmestertitlen. Tredjepladsen blev besat af britiske Luca Griggs, som ellers havde startet finaleheatet fra forreste position.

I den ældste klasse, KZ2 blev der også overrasket: Lasse Karlshøj gjorde nemlig et forrygende comeback i finalen, efter at være udgået i prefinalen og kan nu kalde sig selv for Danmarksmester! Det var endda en forholdsvis overlegen sejr, med over to sekunder ned til Thomas Hamann Dam på andenpladsen og Mads Lund Jensen på tredjepladsen.

Som noget nyt og spændende prøvede et udvalg af kørere kræfter med det nye Ekart koncept, hvor der også blev fundet en Danmarksmester. Malte Ebdrup viste for alvor, hvordan sådan en elektrisk kart skal køres og løb med sejren i alle heats samt finalen – det betød at Malte kan se frem til at skulle køre Rotax Grand Finals i Bahrain, da førstepræmien lød på en billet dertil. Silas Rytter løb med andenpladsen mens Jannik Nielsen tog tredjepladsen.

Alt i alt nogle rigtig flotte løb, der blev kørt! Der skal lyde et stort tak til de frivillige officials samt holdet bag DSK, som sørgede for, at det hele kørte på skinner. Morten Willum deler en overordnet tilfredshed med weekenden og fortæller:

“Alt er forløbet flot, der har været god stemning of godt ræs: Man kan mærke, at der er hård kamp om pladserne, når vi når til finalerne. Derudover var det også fedt at se, at et udenlandsk team som KSM gad at være med til DM – vi håber at se dem igen næste år”

Derudover roser Morten de frivillige officials for at komme langvejs fra, og dermed sørge for, at det kunne lade sig gøre at afvikle DM med tilstrækkelige officials.

Alle weekendens resultater kan ses på SpeedHive.

SportLive har været at filme hele søndagen, så løbets finaler kan ses på SportLive mandag d. 23 august kl. 21.45.

Husk at sætte kryds i kalenderen, når sidste og afgørende afdeling af DSK serien løber af stablen d. 10.-12. September i Grindsted!