David Heinemeier Hansson havde endnu et dramafyldt løb i American Le Mans Series, der lørdag kørte VIR 240 på den hurtige Virginia International Raceway.

Fra pole position var det lykkedes danskeren at føre P2-feltet an, indtil en afkørsel satte danskeren bag to konkurrenter.

En gulflagsperiode lukkede dog hullet op til de to Level 5 Motorsports-racere, som danskeren kunne overhale. Herefter gentog scenerne fra ALMS-løbet i Baltimore sig, da Conquest Endurance-køreren blev fanget bag Dyson Racings bil #20, der kørte omgangstider, der var markant langsommere end de langsommere P2-racere.

Selvom køreren var fem omgange bagud, måtte Heinemeier Hansson kæmpe en uhørt kamp for at komme forbi og køre sit eget løb i front af P2-klassen. Det lykkedes efter et par forsøg, hvor Dyson Racing-bilen flere gange havde flyttet sig over i Heinemeier Hanssons bane. Det skete også denne gang, og danskeren kunne konstatere, at P2 #37 havde fået sivepunktering på forhjulet og skader på aerodynamikken.

– Vi havde mere action i et firetimersløb end de fleste 24-timersløb. Det var sådan en rutsjebanetur, kørte godt i starten, men så havde jeg en større udflugt ud i græsset, vi hentede dog det tabte på grund af gule flag, så vi var lige bag dem (Level 5 Motorsports, red.), siger Heinemeier Hansson i en pressemeddelelse.

– Jeg fik føringen tilbage, lagde god afstand til dem, indtil jeg igen blev fanget af de langsomme P1-biler, hvilket desværre medførte lidt kontakt, som forårsagede punkteringen. Vi kom ud igen, men listen af fejl, vi så lavede er desværre ret lang. Det gode er, at vi var ikke ene om at lave fejl, men vi må bare gøre det bedre, slutter danskeren.

Martin Plowman, den britiske medkører på #37, fik en straf for påkørsel af en GT-bil og mistede tid ved et pitstop, hvor han kørte for langt.

Conquest Endurance har stadig chancer for at tage titlen ved finaleløbet Petit Le Mans på Road Atlanta. Den dansk/britiske duo har 18 point op til Level 5 Motorsports med Scott Tucker/ Christophe Bouchut og 24 point at køre om.

Du kan se episoden med Heinemeier Hansson og P1’eren her: