Esteban Gutiérrez kan sikre sig GP3-mesterskabet allerede i denne weekend, hvor næstsidste afdeling afvikles på belgiske Spa.

Den meksikanske teenager (foto til venstre) fører med 30 point til canadiske Robert Wickens og skal blot sikre sig, at han maksimalt mister tre point til Status GP-køreren i weekendens første GP3-løb.

Men selvom Gutiérrez kan sikre sig den første GP3-titel nogensinde relativt simpelt, så kan weekendens to løb i Ardennerbjergene byde på store udfordringer for de unge kørere i GP3.

Vejret lover regn alle dage, og den syv kilometer lange belgiske bane er berygtet for at være tricky i de vejrforhold. Den langstrakte GP-bane kan nemlig være tør i en del, mens det kan styrtregne i en anden.

Også danske Michael K. Christensen har masser at køre for denne weekend. MW Arden-køreren – og teamet generelt – har langt fra fået det ud af sæsonen, som der var lagt op til i foråret. Her var danskeren udråbt til en af titelfavoritterne, da han tidligere har bidt skeer med både Gutiérrez og det hypede amerikanske talent Alexander Rossi (foto til højre), der pt. ligger på fjerdepladsen. Kun Christensens teamkammerat Miki Monras har formået at samle point – 12 styk i sæsonens løb.

GP3 kører kvalifikation lørdag morgen og første løb sent lørdag eftermiddag. Andet løb køres søndag morgen.

Toppen i GP3 inden næstsidste afdeling:

1. Esteban Gutierrez             75
2. Robert Wickens               45
3. Nico Müller                     36
4. Alexander Rossi               33
5. Rio Haryanto                   21
6. James Jakes                      21
7. Stefano Coletti                18
8. Dean Smith                     18
9. Daniel Morad                   15
10. Roberto Merhi                12

GP3 for teams:

1. ART Grand Prix 110
2. Status Grand Prix 60
3. Jenzer Motorsport 49
4. Manor Racing 44
5. Tech 1 Racing 33
6. Carlin 32
7. Addax Team 16
8. RSC Mücke Motorsport 16
9. Atech CRS GP 12
10. MW Arden 12

Foto: BMW Motorsport