De første eksemplarer af de nye GP3-racere er netop leveret. Den nye formelklasse skal køre i ens Dallara-byggede racere med toliters turboladede Renault-motorer. Danske Michael K. Christensen er en af kørerne i det nye mesterskab, der ses som en af de oplagte feeder-serier til GP2 og kongeklassen Formel 1.

Bilen, der er en ny konstruktion, skal køre i mesterskabet i tre år. Arbejdet er nu i gang med preparere bilerne til første test, der finder sted 3. marts med en samlet test på Paul Ricard.

– Produktionen af den første generation GP3-bil er fuldendt og til tiden, og jeg er sikker på, at vi vil opnå samme kvalitet og holdbarhed som i GP2. Vi har hele tiden haft i tankerne gennem designprocessen at bygge en bil, der vil give god racing for fansene samtidig med, at den er holdt prisbillig for teamsene, siger Bruno Michel, arrangør af GP3 Series til seriens hjemmeside.

– Det er også godt at se, at 2010-gridden tager form hurtigt. Et antal teams har allerede lovende unge kørere på kontrakt til serien, og man kan kun blive imponeret af deres høje kvalitet, siger han videre.

Foto: Alastair Staley/GP3 Series Media Service