Jesper K. Egebart rendte med de største trofæer i Åbningsløbet, hvor Formel Ford kørte to løb. Men også debutanterne Elliot Winter og Kean Kristensen viste gode takter, ligesom Mikkel C. Johansen var med fremme.

Debutanten Kean Kristensen imponerede i kvalifikationen og tog pole position til første løb. Her kunne Jesper K. Egebart og Mikkel C. Johansen dog gå forbi ham allerede i starten. Bagfra kom Elliot Winther og overhalede både Kristensen og Johansen og tog andenpladsen i sit debutløb i klassen.

Elliot Winther undervejs i Åbningsløbet (foto: Birger Vilén)

I andet løb var det igen Winther og Kristensen, der stod for overskrifterne. Et overhalingsforsøg fra Kristensen for enden af langsiden sendte Winther af banen og ud af løbet, mens Kean Kristensen kunne fortsætte op til Egebart i front. Mikkel C. Johansen tog det nederste podietrin efter problemer med at få bilen sat op til de nye dæk, Formel Ford-klassen kører på.

– Taget i betragtning at vi egentlig ikke har erfaringer eller et brugbart set up til den nye dæktype, er jeg godt tilfreds med resultatet. men selvfølgelig skal jeg med HELT frem allerede fra næste løb, så derfor har vi allerede nu planlagt en testdag inden da. Og selvfølgelig finder vi den smule fart der magler, siger Mikkel C. Johansen.

– Mit mål for weekenden var at komme på podiet og samtidig vise at jeg har farten, og det er blevet opfyldt, siger Elliot Winther.

Stillingen i Danmarksmesterskabet for Formel Ford 1600:

1. Jesper K. Egebart, Ray-Duratec, 42 point
2. Kean Kristensen, Aquila-Duratec, 35
3. Mikkel C. Johansen, Van Diemen-Duratec, 28
4. Niels-Ejnar Rytter, Ray-Duratec, 23
5. Christina Nielsen, Aquila-Duratec, 20
6. Elliot Winther, Mygale-Duratec, 17

Fotos: Birger Vilén og Thomas Norsted, www.racemag.dk