I en tid hvor corona-krisen for alvor har sat en stopper for, at vi kunne besøge dem vi plejer, samt dyrke den sport vi allesammen elsker, blev der i weekenden tændt lys og håb i mange drenge og piger, da IMK endelig fik knækket koden til hvordan man kunne afholde en afdeling af Folkerace. Der var fra folkene i IMK lagt et kæmpe arbejde i at få det hele på plads, og så lige 3 dage før kommer der igen nye retningslinjer der skal tages hensyn til. Dog blev der ikke givet op, og lørdag kunne de første biler køre igennem teknisk kontrol på Nørlundbanen. 

Hele depotet, som vi kender, var delt op i masser af mindre felter. De forskellige teams havde, i modsætning til det som vi plejer, forskellige farver armbånd på. Dermed vidste arrangøren præcis hvor mange der hørte til hvert farvede felt. Dette var så man kunne leve op til de krav der pt. er, og man kan sige at det bare fungerede. Folk holdt sig i deres egen lille ”lejr” både i depotet og langs hegnet, mens der blev heppet på kørerne. Her skulle der også heppes ekstra højt, da der heller ikke måtte være tilskuere til løbet. IMK havde taget et stykke af den normale p-plads i brug til depot, så hver team havde den nødvendige sikkerhedsafstand.

Selve løbet på banen gik rigtigt godt, selvom de mange kørere havde ventet ekstra længe på sæsonstart. På trods af de mange tætte kampe på banen, blev der samtidig vist stor respekt for hinanden. De få teammedlemmer der stod rundt langs hegnet, måtte vente til langt hen på eftermiddagen, før de så den første bil rulle rundt på taget, hvilket man normalt oplever hurtigt til sådan en DM-afdeling. Det hele forløb bare rigtigt godt og der var heldigvis ingen der kom noget til, selvom der var en 4-5 biler der måtte bæres fra banen i løbet af dagen. Især i finalerne kunne man godt mærke at der var noget på spil, så der blev der gået lidt mere til stålet.

Emil Hammer og resten af folkene omkring IMK, kan søndag aften se på hinanden med et tilfreds smil, de har nemlig, som nogle af de første i landet, afholdt et DM løb i denne svære tid. Nu håber vi at dette lys som blev tændt, kan sprede sig til de andre klubber i landet, så der kan blive afholdt endnu flere løb i år.

Du kan se DM-stillingen i Folkerace her.

Foto: Hoffmann Foto

DM i Folkerace blev skudt i gang på Nørlundbanen hos IMK.

Foto: Hoffmann Foto
DM i Folkerace blev skudt i gang på Nørlundbanen hos IMK.
Foto: Hoffmann Foto