Lørdag den 12. maj, var Kongelig Dansk Automobil Klub/Fyn vært ved 3. afdeling af Autoplus Dansk Super Rally på Fyn, Anderup El Rally, som tillige var tællende som 2. afdeling af den populære Mini Rally Syd turnering.

Med 74 deltagere fordelt på 10 klasser, var der lagt op til skarp konkurrence på de i alt 213 km, hvoraf de 71 km var hastighedsprøver, fordelt på i alt 9 hastighedsprøver. Sydvestfyn er kendt for at have nogle af de bedste rallyprøver i Danmark, og heller ikke denne gang blev hverken deltagere eller de mange tilskuere skuffede.

Med rallycentrum ved Ebberup Hallen, blev deltagerne sendt ud på både asfalt- og grusveje i området imellem Assens og Fåborg. Der var hele dagen stor aktivitet, både på serviceområdet ved Ebberup Hallen, og på de små veje, som stødte op til hastighedsprøverne. Mange tilskuere havde fundet ud i det flotte forårsvejr, hvor der var gode muligheder for at følge deltagerne når speederkablet blev holdt stramt.

Fra arrangørens side var der disket op med et perfekt arrangement, som fra både deltagere, fra de mange officials og tilskuerne fik mange roser med på vejen.

Løbsleder Niels Erik Jørgensen fra KDAK/Fyn var efter løbet meget tilfreds med både deltagerantallet og løbets afvikling. Der var ikke problemer undervejs, selvom der var mange biler, som ikke kom i mål. Løbets official team klarede opgaven til UG med kryds og slange, og ifølge Niels Erik Jørgensen, var det 7. Anderup El Rally den bedste udgave i serien.

”Den udvikling der har været i kvaliteten af de 7 x Anderup El Rally, har været en konstant opadgående kurve, og vi har allerede givet tilsagn om den 8. udgave i 2019. Der får kvaliteten så lige igen et tryk opad” siger Niels Erik Jørgensen, som fortsætter:  ”Foruden at takke deltagere og officials, vil  KDAK/Fyns gerne sende en meget stor tak til lodsejere og beboere i området, som lader os afspærre både offentlige og private veje, så vi kan dyrke vores sport på en sikkerhedsmæssig og tilskuervenlig måde”, slutter Niels Erik Jørgensen, inden han kan lukke ned for et rigtigt godt og seværdigt arrangement.

Løbet generelle vindere blev Esben Hegelund, Hadsten / Karsten Isaksen, Egtved, med det tyske mandskab, Jan Becker, Glinde / Klaus Wicha, Bad Hersfeld på 2. pladsen og Ib Kragh, Juelsminde / Ditte Kammersgaard, Kolding på 3. pladsen.

De lokale deltagere, Claus Lisberg, Odense / Jakob Lisberg, Odense vandt klasse 1 foran en anden lokal deltager Micael Nielsen, Hårby / Allan Larsen, Ebberup på 2. pladsen. I klasse 4 kørte Tage Bo Jensen, Søndersø / Jimmi Hansen, Skjern sig ind på en 11. plads, med Henrik Lisberg, Odense N / Mette Tanderup Nielsen, Odense N på 12. pladsen.

Resultatet fra Anderup El Rally, tredje afdeling af Autoplus Dansk Super Rally, kan ses her.

Se den samlede stilling i Dansk Super Rally her. 

Foto: elkjaerfoto.dk – Lars Elkjær

Esben Hegelund og Karsten Isaksen kørte den 3. sejr hjem i år, og fører nu Autoplus Dansk Super Rally med maksimumpoint