Giancarlo Fisichella starter på pole position i årets måske mest spændende kvalifikation. Force India-køreren var med blandt de hurtigste i alle tre kvalifikationer og sluttede også som hurtigste mand i en kvalifikation, der bød på spænding til det sidste.

Fisichella skal starte foran Jarno Trulli og Nick Heidfeld i en kvalifikation, der i den grad har byttet op og ned på feltet. Spændende bliver det da også, når startvægtene bliver offentliggjort senere i dag.

Af topkørerne i VM var det kun Barrichello og Vettel, der var med i Q3. Brawn GP-køreren starter som firer i morgendagens GP, mens Vettel efter en fejl i anden sektor starter som nummer otte.

– Jeg ventede virkelig ikke det resultat, selvom jeg var sekser i træning, men vi havde meget understyring på bilen, som vi heldigvis havde fået ordnet inden kvalifikationen, så jeg var med helt fremme i alle tre kvalifikationer. Det er helt fantastisk, siger Fisichella efter kvalifikationen, der havde en 13. plads som hidtil bedste kvalifikationsresultat..

Resultatet af kvalifikationen:

1. Fisichella, Force India-Mercedes,
2. Trulli, Toyota
3. Heidfeld, BMW-Sauber
4. Barrichello, Brawn-Mercedes
5. Kubica, BMW-Sauber
6. Raikkonen, Ferrari
7. Glock, Toyota
8. Vettel, Red Bull-Renault
9. Webber, Red Bull-Renault
10. Rosberg, Williams-Toyota
11. Sutil, Force India-Mercedes
12. Hamilton, McLaren-Mercedes
13. Alonso, Renault
14. Button, Brawn-Mercedes
15. Kovalainen, McLaren-Mercedes
16. Buemi, Toro Rosso-Ferrari
17. Alguersuari, Toro Rosso-Ferrari
18. Nakajima, Williams-Toyota
19. Grosjean, Renault
20. Badoer, Ferrari

Foto: Force Inda