Kimi Räikkönen tager Ferraris første sejr i 2009 på Spa, men Giancarlo Fisichella og Force India F1 var i den grad dagens mand, da han fra pole kørte en flot andenplads i mål – og dermed tog teamets første point i denne sæson.

Sebastian Vettel kommer igen efter en stribe miserable løb med en tredjeplads og overhaler dermed teamkammerat Webber i VM.

BMW Sauber får oprejsning ved at tage fjerde- og femtepladsen med Robert Kubica foran Nick Heidfeld, mens Heikki Kovalainen bliver sekser foran Rubens Barrichello og Nico Rosberg, der igen tager point med ottendepladsen.

Fisichella holdt stand mod Kimi Räikkönen til at starte med, mens Rubens Barrichello fra sin fjerde startposition nærmest kørte baglæns i starten og var sidst ind i første sving.

Räikkönen derimod tog den lange vej uden om i første sving og trykkede på sin magiske knap ned mod Eau Rouge. Ud ad Kemmel-langsiden var Ferrari-manden toer for enden af langsiden.

Her opstod en kædereaktion, hvor først Jarno Trulli rammer op bag i Räikkönen og ødelægger frontvingen. Længere ned bliver Lewis Hamilton, Jaime Alguersuari og Jenson Button ekspederet ud af løbet i et uheld, der blandt andet forårsages af Romain Grosjean i Renault. Uheldet får safetycar på banen, hvilket er chancen for bl.a. Rubens Barrichello til at komme tilbage i løbet med et meget tidligt pitstop.

Efter fem omgange kører safetycar ind igen, og Räikkönen er helt tæt på Fisichella i genstarten. Ud af Eau Rouge bruger Ferrari-køreren KERS-knappen og kan overhale Fisichella og tage føringen. Den føring slipper finnen ikke, selvom Fisichella efter de tos simultane pitstop holder sig tæt på etteren. Force Indias Mercedes-Benz-motor giver tydeligvis det lille indiske team masser af fart ned ad langsiderne. Italieneren kan dog ikke gøre noget ved Räikkönen.

– Det har ikke været let for os, vi har været bagud længe, vi tog dog et skridt fremad i Barcelona. Men at tage en sejr nu er et stort skridt, selvom vi nok ikke var de hurtigste set på omgangstiderne. Nu håber jeg bare, vi kan få nogle gode resultater resten af sæsonen, siger Kimi Räikkönen.

– Selvfølgelig er det et godt resultat for os, at ende med otte point. Jeg var dog hurtigere end Kimi, så jeg er lidt ked af det, jeg kunne hænge på ham og vi havde samme strategi, men vi kunne have vundet løbet, siger Giancarlo Fisichella.

Mark Webber er på det tidspunkt helt oppe som femmer foran blandt andre sin teamkammerat. Begge Red Bull-kørere har med Buttons exit gode muligheder for at hente ind på britens VM-føring. Med 30 omgange igen kæmper australieren med Heidfeld om placering, da de to pitter samtidigt. Webber bliver dog lukket ud foran og meget tæt på tyskeren, en forseelse der takseres til en drive through-straf.

Det avancerer teamkammerat Vettel dog på, og med 10 omgange igen kan tyskeren gå ind til sidste pitstop. Ude på banen igen har Vettel taget så meget tid på Robert Kubica, indtil da på tredjepladsen, at Vettel kan snuppe den sidste podieplacering.

– Vi fik flere point end resten, når man ser på mesterskabet, jeg havde ikke en god start og var meget konservativ på første omgang og mistede en placering til Nico (Rosberg). Vi mistede bare for meget til dem foran i første stint, men jeg lavede ikke en fejl i hele løbet og kørte hver omgang som en kvalifikationsomgang. Et godt resultat, da vi tog point fra Brawn-kørerne, siger Sebastian Vettel.

Midtvejs i løbet ligger Fernando Alonso helt tæt på de to forreste. Med en etstopstrategi ligger spanieren til en god placering på den belgiske bane, men endnu en fejl på forhjulet – som i Ungarns Grand Prix – betyder, at Renault må lade Alonso udgå.

Resultatet af Belgiens Grand Prix:

Position, kører, team, tid/afstand
1. Raikkonen Ferrari (B) 1h23:50.995
2. Fisichella Force India-Mercedes (B) + 0.939
3. Vettel Red Bull-Renault (B) + 3.875
4. Kubica BMW Sauber (B) + 9.966
5. Heidfeld BMW Sauber (B) + 11.276
6. Kovalainen McLaren-Mercedes (B) + 32.763
7. Barrichello Brawn-Mercedes (B) + 35.461
8. Rosberg Williams-Toyota (B) + 36.208
9. Webber Red Bull-Renault (B) + 36.959
10. Glock Toyota (B) + 41.490
11. Sutil Force India-Mercedes (B) + 42.636
12. Buemi Toro Rosso-Ferrari (B) + 46.106
13. Nakajima Williams-Toyota (B) + 54.241
14. Badoer Ferrari (B) + 1:38.177

Udgået::

Alonso Renault (B) 27
Trulli Toyota (B) 22
Button Brawn-Mercedes (B) 1
Grosjean Renault (B) 1
Hamilton McLaren-Mercedes (B) 1
Alguersuari Toro Rosso-Ferrari (B) 1

Racemag følger op på reaktioner fra kørere og teams
.
Foto: Force India F1