FIA Motorsport Games’ Esport Cup bliver i 2022 afviklet i Assetto Corsa Competizione på PC. Dermed er skiftet fra PlayStation og Gran Turismo-titlerne en realitet.

E-sport er en af de i alt 17 discipliner, der skal dystes i i motorsportens svar på OL – FIA Motorsport Games på og omkring Paul Ricard-banen ved Marseille.

Det er som tidligere de nationale forbund, ASN’er, der udpeger deltagerne til FIA Motorsport Games – også til 2022-udgaven i e-sportsdisciplinen, hvor man altså kan blive del af det danske hold, der forsvarer de rød/hvide farver i Sydfrankrig.

DASU havde oprindeligt afviklet en kvalifikationsturnering frem mod FIA Motorsport Games 2020, som Christian Hildgaard Hansen vandt i Gran Turismo Sport-titlen. Dét kom en pandemi på tværs af, ligesom 2021-udgaven også blev udskudt. Nu ser det dog ud til at 2022-versionen bliver afviklet, men altså i en anden titel og på PC.

På Circuit Paul Ricard skal op mod 80 deltagere i Esports Cup dyste om de 20 finalepladser med udsigt over Mistral Straight på den franske GP-bane. Finalen vil finde sted lørdag den 29. oktober, og denne disciplin forventes at tiltrække det største antal deltagere på tværs af alle disciplinerne.

Udviklerne af ACC, Kunos Simulazioni, vil udvikle en særlig udgave af HTTP Circuit Paul Ricard til FIA Motorsport Games.

Det er endnu ikke afgjort, hvordan man kvalificerer sig til Esport Cup i FIA Motorsport Games 2022 – interesserede kan kontakte Bo Skovfoged hos DASU på bos@dasu.dk.

I 2019 deltog Ian Andersen for Danmark – danskeren med færøsk baggrund blev kørt af banen af en konkurrent og missede dermed lige nøjagtigt en finaleplads.