Sidste års WTCC mester Yvan Muller og hans teamkollega Robert Huff vil også i år være favoritter til titlen i deres Chevrolet Cruze. Men hvem kan ellers tage kampen op med de to?

Chevrolet teamet var uden tvivl dominerende i sidste års kamp om titlen, men Seat har deltaget i en del år nu, og de har også kunne blande sig i topstriden tidligere. BMW blev sidste år nummer to i konstruktørernes mesterskab. Det var hollænderen Tom Coronel, der især bidragede med point, men også danske Kristian Poulsen, der vandt mesterskabet for privattilmeldte kørere. I år stiller Ford så med en nyudviklet Ford Focus. Ford har dog langt udviklingsarbejde bag sig fra det britiske standardvogns-mesterskab (BTCC), så de kan absolut være en joker i år.

Topkørerne i Chevrolet vil igen i år være Yvan Muller, Robert Huff og svenske Rickard Rydell, der dog er tilmeldt via det svenske Chevrolet team – og blot deltager i udvalgte løb.

Yvan Muller er en erfaren kører i standardvogne, og har vundet to WTCC titler, det britiske standardvognsmesterskab (BTCC) og det franske Super Touring mesterskab. Han var dog i tæt kamp sidste år med en særdeles stærk Robert Huff. Han så i en række løb hurtigere ud end Yvan Muller, men erfaring og at der tillades en del ”puffen” i WTCC faldt ud til franskmandens fordel. Så det bliver spændende at se, om britiske Robert Huff kan følge ligeså stærkt op i år. Richard Rydell kan desværre ikke blande sig i at tage titlen i år, da han som nævnt ikke vil deltage i samtlige løb. Men han er en hurtig kører, der tidligere har vundet BTCC, og derudover kommer han med en mesterskabstitel i bagagen fra sidste års Scandinavian Touring Car Championship STCC. Schweizeren Alain Menu er ligeledes et stærkt kort hos Chevrolet teamet. Han har vundet BTCC to gange i sin karriere, og blev nummer tre sidste år i WTCC.

Hos SEAT i henholdsvis Lukoil Team og Tuenti Racing Teamvil det være Gabriele Tarquini og Tiago Montiero, der kan tage kampen op om mesterskabet. Gabriele Tarquini havde mange år i Formel 1 og har siden kastet sig over standardvogne med stor succes. Han har vundet WTCC, ETCC og BTCC mesterskaberne. Tiago Monteiro er også tidligere Formel 1-kører og har siden 2007 kørt SEAT. Så får han en holdbar og konkurrencedygtig bil, er han også en kører der kan blande sig i toppen af tabellen.

Om BMW i år kan følge op på Tom Coronels flotte fjerdeplads må tiden vise. Årsagen til at tvivlen rejses er, at BMW ikke har nævnt særlig meget om udvikling på bilen i forhold til sidste sæson.

Ford er et friskt pust i WTCC sammenhæng i denne sæson. Trods der er tale om en nyudviklet bil, så har teamet udtalt sig meget optimistisk med hensyn til forventningerne til denne sæson. Teamet har erfaring fra de senere års BTCC. Det er her de to unge kørere Tom Chilton og James Nash, der skal tage kampen op i WTCC regi. De er begge vindere af privatmesterskaberne i BTCC i henholdsvis 2010 og 2011.

Som tidligere nævnt på Racemag, så viser Eurosport de to løb på søndag:

13.20 FIA World Touring Car Championship Race 1 (10 omgange) – live på Eurosport 2
17.05 FIA World Touring Car Championship Race 2 (10 omgange) – live på Eurosport