Brasilianske Augusto Farfus var den store synder i første løb, da en påkørsel af Alain Menu udløste massesammenstød og rødt flag. I søndagens andet løb skulle han starte fra pole position og viste sig som hurtigste mand uden reelt at blive truet på sejren.

Farfus vinder foran Yvan Muller, der undervejs har fået en placering foræret af svenske Rickard Rydell. Dermed minimerer franskmanden pointtabet til Farfus. Efter Rydell følger Jordi Gene og Tiago Monteiro, der fuldender SEATs weekend.

– Sikke en fornøjelse, weekenden har været meget op og ned, men ddet er fantastisk at vinde andet løb, siger Augusto Farfus efter at have vundet WTCC-løb nummer 100.

Chevrolets weekend er derimod en noget blandet affære. Rob Huff har hele weekenden været hurtigste mand, mens Menu i begge løb var uheldig. På niende omgang udløser schweizeren rødt flag, da han forsøger at overhale Franz Engstler udenom. Menu ender atter i det portugisiske rækværk. Løbet bliver genstartet efter rødflagsperioden med to omgange tilbage.

Men det er ikke eneste dramatiske element på den portugisiske bybane, der byder på flere sammenstød end overhalinger. På tredje omgang bliver safetycaren sat på banen, da Tarquini og Larini støder sammen. Marokkanske Mehdi Bennani kører udenom Larini og skærer ind på banen foran tjekken Marin Colak, hvilket resulterer i et voldsomt sammenstød. Dermed udgår den andenplacerede Tarquini i et dumt uheld, og Augusto Farfus indhenter dermed italieneren i den samlede stilling.

Kristian Poulsen ender løbet på en 16. plads efter kontakt med en mure ødelagde venstre baghjulsophæng.

Toppen i andet løb i WTCC i Porto:

1 Augusto Farfus
2 Yvan Muller
3 Rickard Rydell
4 Jordi Gene
5 Tiago Monteiro
6 Rob Huff
7 Andy Priaulx
8 Jörg Müller
9 Stefano D’Aste
10 Alessandro Zanardi

Foto: fiawtcc.com