Augusto Farfus sikrede sig som nævnt sin og BMW’s første sejr i WTCC i år i søndagens sene løb i Valencia. Det er første gang siden Brno i 2008 at to BMW har taget de to første pladser i et WTCC-løb.

Farfus overhalede først lokale Sergio Hernandez og senere sin teamkollega Jörg Müller fra BMW Team Germany og kunne køre en relativt komfortabel sejr hjem. Med sejren og fjerdepladsen henter Farfus ind på Yvan Muller i den samlede stilling og er nu blot tre poínt efter franskmanden.

– Denne sejr var meget vigtig for os. Vi har fået det maksimale ud af denne weekend efter en svær start. Selv med en perfekt start ville det være nærmest umuligt at udfordre de førende SEAT’er i første løb. Men efter en god start kunne jeg overhale Jörg i andet løb, og derefter kørte det bare fejlfrit, siger Augusto Farfus.

– Vi kunne ikke forvente sådan et godt resultat efter kvalifikationen. Det første race var hårdt. Jeg havde overhovedet ingen chance for at overhale Gabriele Tarquini. Efter en mindre setup-ændring i pausen gik andet løb bedre. Augusto var klart hurtigere end mig i de første omgange, da jeg havde problemer med dæktrykket. Derfor besluttede jeg, at jeg ikke ville spærre unødvendigt for ham. Alt i alt er jeg glad fo dette resultat, siger Jörg Müller.

Foto: fiawtcc.com