Beliggenhed:
Circuit de Barcelona-Catalunya ligger ikke, som navnet ellers antyder, i selve Barcelona. Banen er i stedet placeret ca. 20 kilometer nord for Barcelona ved byen Montmeló.

Banelængde:
Banen er 4.655 kilometer lang. Som en af de få baner, er det på Circuit de Barcelona-Catalunya desuden muligt at gå rundt langs hele banen.

Første Grand Prix:
Circuit de Barcelona-Catalunya blev første gang taget i brug i 1991.

Løbsdistance:
Normalt tilbagelægger man 307.104 kilometer under et Formel 1 løb på den catalanske racerbane.

Antal omgange:
Normalt består et Formel 1 løb på Circuit de Barcelona-Catalunya af 66 omgange.

Banerekord:
Hurtigste omgang blev sat af Kimi Raikkonen tilbage i 2008. The Iceman ramte den gang en omgangstid på 1:21.670.

Gennemgang af baneforløbet:
På Circuit de Barcelona-Catalunya finder man en af Formel 1-kalenderens længste start-/mållangsider.  Godt og vel 1000 meter er denne langside.

Start-/mållangsiden efterfølges af den såkaldte Elf-kurve. Elf-kurven er karakteriseret ved at være en højre-venstre svingkombination. Lige præcis denne kurve er også banens bedste overhalingsmulighed.

Fra Elf-kurven går det videre ind i Renault-kurven. Renault-kurven er en såkaldt højfartskurve. Den efterfølges af en hård opbremsning på vej ind i Repsol-kurven.

Herfra følger det første af i alt to forholdsvist snørklede sektioner. Mellem de to sektioner finder man to langsider samt Campsa-svinget.

En omgang på Circuit de Barcelona-Catalunya afsluttes med en højre-venstre-højre kombination, inden det går ud på start-/mållangsiden igen.

Her kan du læse mere om Racemags læserrejse til Spaniens Grand Prix. Rejsen er lavet i samarbejde med Rapido Travel. Husk at bruge koden racemag når du bestiller, for at få din rabat.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her