Denne weekend afvikles ottende F1-løb ud af 17 i 2009-kalenderen. Det markerer samtidig afskeden med Silverstone, der var fødestedet for Formel 1 i 1950. Banen omkring den tidligere militære lufthavn bringer mange minder, og for flere af nutidens F1-kørere er det en bane, der fortjener en fast plads i kalenderen. Inden F1-cirkusset flytter til Donington Park, mindes dele af F1-feltet banen.

– Jeg synes, det er en skam, at Silverstone ikke længere vil være i kalenderen. Det er en bane med en fantastisk tradition og en masse hurtige sving, hvilket gør den virkeligt interessant for fans til løbene samt kørerne, siger Sebastian Vettel, der i år kører sit andet grand prix på banen. Tyskerens mere erfarne kollega David Coulthard har samlet lidt flere minder fra banen.

– Før jeg begyndte at køre i 1990, kan jeg huske, at jeg stod i Stowe og lyttede til en Ferrari V12, der kom ud af morgentågen gennem Maggotts og ud på Hangar Straight. Du kunne høre den, før den kunne ses, og dengang lød motorerne alle meget forskelligt. Så selvfølgelig vidste du, at det var en Ferrari, der kom, og det var et øjeblik med kuldegysninger, som jeg ikke har glemt, siger David Coulthard, der i dag er testkører for Red Bull Racing.

– Silverstone er et særligt sted at køre race på grund af de passionerede fans og historien, der omgiver banen. Personligt er jeg ikke en stor fan af Silverstone, og den har ikke altid været god mod mig. Men det er en vigtig bane for Formel 1, og det vil være et tab, siger Toyotas Jarno Trulli.

– Silverstones layout gør den til en af de klassiske racerbaner sammen med Suzuka og Spa, det må være en af de bedste baner, siger Jenson Button, der ser frem mod succes på hjemmebanen.

– Alle racerkørere elsker stedet, det er hurtigt og du kan virkelig presse bilen til dens grænser. Det er et godt sted for fans, da du kan se hvor fantastiske bilerne er ud fra farten, retningsskift og nedbremsningerne. Jeg elsker personlig sektionen omkring Becketts, der er en af de bedste i Formel 1, og et godt sted at se ræs. Det er mærkeligt at tænke, at dette kan være vores sidste race på Silverstone, siger han.

Foto: GEPA pictures/ Franz Pammer