Peugeot-teamets vindertrio bar ikke følelserne inde under de brandhæmmende køredragter.Spanske Marc Gene indrømmer efter løbet, at glædestårer fulgte i samme øjeblik, han i Peugeot #9 krydsede målstregen lidt efter klokken 15.00 søndag.

– Jeg er ikke en følsom person, men jeg må indrømme, at jeg græd på den sidste omgang. Da de tre biler kørte i formation forstod jeg, hvor stort dette er. Jeg ville ikke engang vinke til publikum, før jeg har krydset målstregen. Det er det største, jeg har oplevet, siger Marc Gene til Autosport.

Også for Daid Babham var det en helt speciel dag. Det var samtidig 50 års-jubilæet for farens første Formel 1-verdensmesterskab og 16 år efter broren Geoff Brabhams sejr for Peugeot i netop Le Mans.

– At vinde her for Peugeot, som min bror Geoff, er ganske rart. Vi er meget stolte af hinandens resultater, siger han. – Jeg er også glad, for ellers ville han fortsat sige, at han var den eneste Le Mans-vinder i familien.

David Brabham, der i en årrække kørte med Jan Magnussen bl.a. i ALMS, har tidligere vundet to klassesejre i GT1 for Aston Martin. Her har han netop slået Magnussen i de Aston Martins og Corvettes fænomenale dyster i langdistanceklassikeren.

Foto: DPPI