DANSK SUPER RALLY SHORT

, trods årstiden og datoen, så blev årets finale løb i DSRS – Rally Vest Jylland en stor succes, vejret var fremragende, og ROMK havde fundet en stor rundbane i og omkring byen Bølling, som i alt gav små 80 kilometer hastighedsprøver.

Markerne lignede nærmest hav, så meget vand stod der på dem, og prøven var hurtig af karakter, og grundet vejarbejde så blev det bedste af prøven ikke kørt, men den var perfekt til formålet, og de knap 40 tilmeldte mandskaber havde masser af udfordrende asfalt at boltre sig på, i alt kom 30 mandskaber i mål.

Virtuelle chikaner, det er vel en smagssag, men mange kørere syntes det gav et træls afbræk i at køre prøven, hellere almindelige chikaner, så er der mere flow og fart, og sjovere for tilskuerne.

Serviceområdet var perfekt, og kun små 10 minutter ud til prøven, og som skrevet før, en rundbane som efter to heat blev vendt om, og så kørt to gange den anden vej, nemmere med officials og prøven er en ganske ny, når den får en turn around.

Dejligt at de mange deltagere var en god blanding af unge og gamle, men ikke DM kørerne, så her kunne de fremmødte rallykørere nyde tilskuernes interesse for dem.

Og SPORTEN kort :

De generelle vindere blev, Torben Sørensen og Henrik Petersen i deres Peugeot 208 T16 R5, og ja det var feltets hurtigste bil, og på dagen var de også det hurtigste mandskab, stort tillykke herfra.

Der skulle ikke så meget til-venning til, før Casper Venning havde tiltro til farmand John i det varme højresæde, og så kørte de den generelle andenplads hjem i deres Renault Clio R3T, det så godt ud, og der var drev i kørslen.

De samlede 3’ere blev, Lars Møller Nielsen og Jeppe Schurmann i deres Mitsubishi Evo 9, de startede faktisk ud i et imponerende tempo, men løb tør for fjerde gear, og alligevel sneg de sig på podiet, flot sæsonafslutning.

DAGENS OPTUR, var i det sidste heat, hvor Anders Laursen og Søren Korsdal Pedersen i deres Peugeot 106 GTI BP Edition kørte den generelle tiendeplads hjem i det heat. Bare flot i deres første rally, og deres drive og unge gåpåmod, krydret med Benny Pedersen knowhow og erfaring, det bliver en succes, ganske sikkert. De fandt ud af, at det at køre rally er meget anderledes end sprint, men de syntes det var mere end fedt, og det er fedt!

ENDNU EN OPTUR, 9’er generelt og 9’er på SS4, født i 2004 og søn af legendariske Michael ’The real one’ Sørensen, så viste Oliver Lykkefold Sørensen at køretræning giver bonus, for sammen med Preben Jensen leverede de resultatet i dag, og JA, køretræning i mange små rallyes har givet Oliver tro på sig selv og fart i kroppen, flot resultat i den orange Renault Clio Rc5.

Karlshøj Racing, Lasse Karlshøj og Isabell Kvick havde debut med deres nyindkøbte Peugeot 208 Rally4 bil. Farten var der faktisk fra første kørte meter, og efter første heat hvor mor Kvick lige måtte lære dem om kørsel til og i virtuelle chikaner, så rykkede de op og var i top 3 på prøven, der var fart, saft og hurtighed i kørslen. De kørte for langt i et heat, og ville vende, men marken var blød, og så hang de uhjælpelig fast, dermed exit fra løbet, men de fik god køretræning trods alt.

Kenneth Kolbe havde Finn Thomsen med på dagen i den hurtige Ford Fiesta Rally4 bil. Hurtig kørsel, men med en 40 sekunders tidsstraf i de virtuelle chikaner, det kostede men alligevel 2’er i klassen samt 5’er generelt.

Heino Mejer skulle lige bruge en omgang eller to på at genfinde det rette attack og den rette fart, men så kørte ham og Bo Mølgaard i denne hurtige Volvo 242 også hurtige tider, samlet set 4’er generelt, og Heino var ikke imponeret over de nye virtuelle chikaner, det ødelægger rytmen i kørslen og er bare ikke så sjovt. Det at skulle bremse hårdt ned, i stedet for at holde rytmen og farten i en almindelig chikane, det er bare ikke rally.

OG – sympatiske Hans Erik Madsen og hans Subaru Impreza måtte udgå efter en punktering, for toppen til hjulboltene manglede i bilen, og Hans Erik kunne godt mærke, at det at lave løbet og være deltager på en gang, er en svær disciplin at kombinere.

DER blev klappet behørig af vinderen i klasserne på dagen, og af vinderne i turnerings regi, krydret med rigtig god varm mad, og hyggeligt samvær.

Løbet/prøven køres igen i september næste år, og så er prøven nok i fuld længde og bedre årstid og generelt bestod ROMK og prøven med bravur, alle deltagerne syntes dette koncept var en rigtig god ide.

Resultater : Rally results (rally-results.dk)

/Allan POST