Det sker!

Finale med danskere i hovedrollerne

Den kommende weekend afholdes sidste afdeling af European Le Mans Series (ELMS) og Le Mans Cup, og det er i den grad med danskere i hovedrollerne.
Nicklas Nielsen og hans Ferrari-hold har allerede sikret sig den samlede sejr i ELMS GT Championship, og kan derfor stille til start uden nerver. I samme kategori har Michelle Gatting og hendes team stadig chancen for at slutte som runner-up. Og det endda i Michelles debutsæson.

I LMP3 er Mikkel Jensen og hans tyske holdkammerat inden finalen på en delt førsteplads, og kæmper altså om den samlede sejr. Mikkel er af Le Mans organisationen ACO samtidig udpeget som årets bedste kører i klassen, og får derfor en test for LMP2-topteam Signatech senere på året.

I LMP3 er også Christian Olsen og Martin Vedel Mortensen til start, mens High Class Racing med Anders Fjordbach/Dennis Andersen er klar til start i LMP2.

Sideløbende med finalen i ELMS køres sidste afdeling af Le Mans Cup. Her kæmper Mikkel Mac og holdkammerat Fabien Lavergne om den samlede sejr i GT, mens danske KEO Racing er til start i LMP3 med bl.a. Johan Jokinen.
Det hele foregår på Portimao-banen i Portugal, og kan følges på europeanlemansseries.com og lemanscup.com.

Husk, du kan høre Nicklas Nielsen tale om netop ELMS her.

Kevin og Mikkel i tynd luft

I den tynde luft i Mexico City afvikles den kommende weekend Mexicos Grand Prix, og to danskere er med. Kevin Magnussen skal forsøge at score nogle tiltrængte points til sig selv og Haas F1 Team, mens Mikkel O. Pedersen deltager i sidste runde af Porsche Super Cup. Løbet er en såkaldt ”double header” hvor der køres to løb, mod det sædvanlige ene, og Mikkel er inden løbet på sjettepladsen i mesterskabet.

Begge løb kan følges på Viasats kanaler; Porsche Super Cup tillige på Eurosport.

Læs mere på formula1.com og racecam.de.

Foto: Jakob Ebrey


Siden sidst

Ny sejr til Vesti

Frederik Vesti sluttede sidste løb i European Regional F3 Championship som han har gjort det meste af året: med en sejr, der kom i hus i weekendens tredje løb på Monza. I weekendens to øvrige løb blev det til to tredjepladser, og samlet sluttede Frederik mere end 100 points foran nr. to i mesterskabet; en uhørt flot præstation.

Som belønning deltager han den kommende weekend i en officiel test i FIA International F3 Championship, og dermed chancen for at prøve de mange hestekræfter i disse biler. Christian Lundgaard deltager ligeledes i testen, der køres i Valencia. Lundgaard var hurtigst på testens førstedag.

‘Også på Monza kørtes sidste afdeling af det italienske Formel 4 mesterskab, og her hentede Oliver Rasmussen sæsonens bedste resultat med en tredje, fjerde og syvendeplads i de tre heats.

Foto: Prema Powerteam

 

Det sker i DASU-klubberne i denne uge

 

Jydecup GP Vojens Vojens Karting Center 26-27/10 Vojens Karting Klub
Klubrevanchen – Åbent løb Rødby Karting Ring 26/10 Rødby Go-Kart Klub
FDM DASU Classic 6 26/10 Aarhus Automobil Sport
Klubrallykursus – Bornholm 27/10 Automobil Sports Klubben Hedeland
Odsherred Bilcenter Løbet Svinninge 27/10 Holbæk Amts Motorklub
OCS 31/10 Køge og Omegns Automobilklub
Herregårdsløbet Nordjylland 2/11 Motorsport Nordjylland
SM 6. ØS. OCS 2/11 Holbæk Amts Motorklub
MjT 8 3/11 Aarhus Automobil Sport
GP9. klubmesterskab GoKarting, Brøndby 3/11 Børnenes Gokart Klub