Her bringer vi det bedste fra de indplacerede DASU-talenter i Team Danmark-samarbejdet – og kigger frem mod denne uges løb i ind- og udland.

Siden sidst

Sixpack!


Det er sjældent, en enkelt kører vinder seks løb i træk i bilsporten, men det har en ung dansker netop præsteret.

Christian Rasmussen
 forsætter sin fantastiske stime af resultater i amerikansk motorsport. Fredag deltog han i et ovalløb på Lucas Oil Raceway i Indiana, og også den disciplin mestrede den 20-årige dansker. Han vandt løbet i suveræn stil (sjette sejr i træk!), og udbyggede dermed føringen i USF2000 Championship til 211 points. Nærmeste forfølger har 126.

Se mere på www.USF2000.com


Oliver Rasmussen i top 3


Oliver Rasmussen scorede atter gode points i anden afdeling af FIA Regional F3 Championship, der blev kørt på Paul Ricard-banen i Frankrig. Han er nu nr. 3 i den samlede stilling.
En anden Oliver, med efternavnet Gøthe, vandt en afdeling af det spanske Formel 4-mesterskab på samme bane, og er nu samlet nr. 2. Her indtager Valdemar Eriksen ottendepladsen. 


God start af Daarbak


Tobias Daarbak var ene om at repræsentere Danmark i første runde af Euro RX 2020. Den unge nordjyde leverede en fin indsats, men nåede ikke i finalen. Han indtager nu en 11. plads i EM-serien i sin Ford Fiesta.
Løbet blev kørt på Höljes-banen i Sverige.

Se stillingen her.


Danskere i finalerne


På Sarno-banen ved Napoli afvikledes anden runde af EM i karting. I klassen OK besatte Sebastian Gravlund 15. pladsen i finalen, mens Noah Degnbol blev nr. 19.
Desværre nåede ingen af de øvrige danske deltagere finalerunderne.

Foto: Christian Rasmussen

Det sker

Grand Prix på Spa


Efter en enkelt uges pause tager det store Grand Prix-cirkus hul på en ny runde med løb tre weekends i træk. Den kommende weekend gælder det Belgiens Grand Prix på klassiske Spa-Francorchamps, og som sædvanlig er der tre danskere til start.
I Formel 1 skal Kevin Magnussen forsøge at forøge pointhøsten fra det ene point der er scoret hidtil i år. I Formel 2 indtager Christian Lundgaard en samlet tredjeplads efter bl.a. en sejr og to andenpladser i indeværende sæson, mens Frederik Vesti er på sjettepladsen i Formel 3 inden runden.

Som vanligt kan begivenhederne følges direkte på Viasats kanaler www.viasat.dk/tv-guide

Find stillinger, livetiming, resultater etc. på hjemmesiderne her:

formula1.com
fiaformula2.com 
fiaformula3.com


Husk også at lytte til seneste podcast fra Det ternede flag, hvor vi har Christians træner Dennis Wounlund i studiet til en tur ind i coronaboblen.


Tredje runde af ELMS


European Le Mans Series (ELMS) besøger for anden gang i år den sydfranske bane Paul Ricard, når tredje runde af mesterskabet køres her den kommende weekend.
Der er fem danskere til start. I LMP 2 gælder det Mikkel Jensen, Anders Fjordbach og Dennis Andersen. De to sidstnævnte starter for det rent dansk High Class Racing.


I LMP3 deltager Malthe Jakobsen, mens Michelle Gatting er med i GT for Ferrari. Sidstnævnte er også til start i afdeling af Le Mans Cup, der køres lørdag.


Følg begivenhederne på www.europeanlemansseries.com


GT i Italien og England


Frederik Schandorff er sammen med Kroos/Tujala til start i anden runde af Campionato Italiano GT Endurance 2020 for Lamborghini. Løbet køres på Imola.
Dennis Lind og Patrik Mathiessen er blandt de startende i tredje runde af British GT Championship, der køres på Brands Hatch den kommende weekend.


Danskere i Kerpen


Anden runde af Deutsche Kart Meisterschaft (DKM) afvikles som den første på banen i Kerpen. En halv snes unge danskere ventes til start den kommende weekend.

 

Støt Racing for Denmark


Du kan støtte Racing for Denmarks udvalgte kørere. Klik ind på siden www.racingfordenmark.com og se det fine udvalg af merchandise, eller hent den opdaterede Racing for Denmark-app.

Husk, du kan abonnere på DASUs elitenyhedsbrev – skriv dig op her!form