Racemag fortsætter optakten til årets DTC-sæson, her med et kig tilbage på Grand Prix’et og løbene på Sturup Raceway.

DTC var tilbage på banerne i midten af august. Mesterskabet ville begynde at gå ind i den afgørende fase med næsten alle mesterskabskandidater med i resten af afdelingerne.

Dramafyldt Grand Prix

Det årlige Bosch GP Danmark på FDM Jyllandsringen er traditionelt den første afdeling efter sommerferien. Om kørerne var en smule rustne efter at have tilbragt næsten to måneder uden ræs er svært at sige. Ikke desto mindre var det en begivenhedsrig søndag bag Jan Magnussen, der var ganske urørlig denne weekend.

martin_jensen_gpdk
Teamkammerat Martin Jensen blev sat ud af spil af Jason Watt og mesterskabsførede Tom Pedersen blev sendt rundt af den regerende mester Michel Nykjær. Både Nykjær og Watt blev idømt en straf, men Nykjær var dog i stand til at holde fast på sin andenplads.

Watt, der netop havde kørt strafbanen, satte James Thompson i gruset, da han kørte ind på banen igen i udgangen af den drilske strafbane.
 
I det andet race tog Michael Outzen sejren foran Peter Ager i BMW. Bag dem var Michel Nykjær, der kunne tage tredjepladsen fra Robert Schlünssen. Privatkøreren havde et godt løb, men faldt ned i rækkerne på grund af tekniske problemer, ligesom Henrik Lundgaard i Lacetti. Magnusssen tog fjerdepladsen, hvilket betød, at han ville være på pole position finaleracet.

Magnussen viste sig urørlig igen, da han i spidsen tog endnu en sejr og også føringen i mesterskabet. Lundgaard sluttede på en lidt skuffende ottendeplads, og Tom Pedersen fik sorte flag for at overhale under safetycar-periode.

Dette betød, at Magnussen nu var alene i front med Michael Outzen bag sig, der samlede gode point. Privatkøreren Peter Ager tog det sidste trin på podiet – og fordoblede dermed sin samlede pointscore i en løbsweekend!

Overraskelser på Sturup Raceway

Den svenske bane nær Sturup Airport var stedet for sjette afdeling i DTC. Træning og kvalifikation havde været domineret af Team Den Blå Avis-parret Magnussen og Jensen, men under opvarmningen stod pole-mandens motor af. Magnussen-mandskabet nåede at bytte motoren med sekunder før gridden blev lukket til race 1.

jan_magnussen_sturup
Det stod dog hurtigt klart i løbet, at den blå, hvide og røde BMW ikke var i topform. Et sammenstød med Michel Nykjær betød exit Magnussen.

james_thompson_sturup
I front var Robert Schlünssen på slicks i på en halvvåd bane, men James Thompson fik mere ud af sine slicks, så han kunne overhale tyskeren. Martin Jensen sluttede på en tredjeplads i sin BMW.

Andet løb var knap kommet i gang da Nykjær og Kim Lund i Seat Leon stødte sammen. Publikum blev vidner til en voldsom rulletur for Silkeborg-køreren Kim Lund, der måtte sidde over resten af sæsonen på grund af skaderne på bilen. Vinderen blev Tom Pedersen foran Kasper Jensen i BMW og Henrik Lundgaard på fjerdepladsen. Kristian Poulsen sluttede som femte foran Magnussen, der havde startet fra den sidste række på gridden.

kristian_poulsen_sturupKristian Poulsen skabt historie i finaleløbet, da han som privatkører var første vinder i en finale. Det skete foran Tom Pedersen, der nu var tilbage i spidsen af mesterskabet og Robert Schlünssen på en overbevisende tredjeplads foran Jan Magnussen.

Fotos: Kim Igel