James Thompson vandt første løb ved Grand Prix Danmark – i øvrigt i sin første optræden i den nye Scandinavian Touring Car Cup. Men i andet løb førte den lynhurtige brite en mere anonym tilværelse – en helt bevidst strategi.

– Det var et par gode løb – vores mål var at vise, at vi er konkurrencedygtige, og det gjorde vi med sejren i første løb, siger James Thompson til Racemag.

– Andet løb handlede kun om at tage det stille og roligt og passe på bilen, da vi skal bruge den til ETCC-finalen i Franciacorta, siger Thompson videre.

Briten viste farten i første løb, omend de to Volvo-kørere Robert Dahlgren og Tommy Rustad åbenlyst kun kørte for STCC, og ikke den skandinaviske cup.

– Måske kunne jeg have taget et par stykker mere i andet løb, men jeg ville ikke risikere noget. De kører deres eget løb, siger Thompson videre.

Briten har en afslappet sæson med kun få indsatser for Hartmann Honda Racing i sæsonens løb. Næste gang bliver ETCC-finalen, hvor briten skal forsvare sin føring. Om det bliver til flere indsatser i den skandinaviske serie eller DTC er endnu uvist.

– Det afhænger af chefen. Jeg vil gerne køre noget mere her, og jeg har aldrig kørt i Sverige – det er nok det eneste land, jeg aldrig har kørt race i, siger Thompson og peger på teamchef Hans Hartmann.

Foto: Thomas Norsted, www.racemag.dk